Η Ιταλία με το τραγούδι “Zitti E Buoni” ήταν η μεγάλη νικήτρια του 65ου διαγωνισμού της Eurovision. Η ιταλική συμμετοχή συγκέντρωσε συνολικά 524 βαθμούς, με τη Γαλλία να τερματίζει στη 2η θέση (499 β.) και την Ελβετία στην 3η (432 β.).

Η Ελλάδα και η Stefania με το “Last Dance” κέρδισε το θερμό χειροκρότημα και τις θετικές εντυπώσεις του κοινού, τερματίζοντας στην 10η θέση με 170 βαθμούς. Η Κύπρος απογοήτευσε στον μεγάλο τελικό, τερματίζοντας στην 16η θέση με 94 βαθμούς. Αρνητικό ρεκόρ για το Ηνωμένο Βασίλειο που δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε έναν βαθμό, ενώ 0 βαθμούς από το κοινό έλαβαν η Γερμανία, η Ισπανία και η Ολλανδία.

Η τελική βαθμολογία:

Δείτε την εμφάνιση της Ιταλίας:

Η εμφάνιση της Γαλλίας:

Η βαθμολογία των επιτροπών

Από τις 39 επιτροπές που ψήφισαν, νικήτρια βγήκε η Ελβετία με 267 πόντους. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Γαλλία και στην τρίτη η Μάλτα. Μάλιστα η Ελλάδα μετά από αρκετά χρόνια συγκέντρωσε καλές βαθμολογίες από τις κριτικές επιτροπές, τερματίζοντας στην 10η θέση. Κύπρος και Γαλλία έδωσαν το 12άρι τους στη Στεφανία.Η βαθμολογία του κοινού

Η Ελλάδα από το televoting συγκέντρωσε 79 ψήφους, ενώ η Κύπρος 54. Η Ιταλία κέρδισε 318 βαθμούς, η Ουκρανία έλαβε 267 βαθμούς, η Μάλτα μόλις 47, η Γαλλία 251 και η Ελβετία 165.

Προηγούμενο άρθροΚυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ – 2-1 τον Ολυμπιακό
Επόμενο άρθροΕμβολιασμός: Η Θάσος στους «πρωταθλητές» των ραντεβού