Συνεδρίασε για πρώτη φορά ουσιαστικά για το 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας όπου κυριάρχησε το θέμα του παρκινγκ της Ροδόπης που έχει σφραγιστεί… Ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης ΚΑΠ κ. Βαγγέλης Παππάς έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως τόνισε αρχικά “Πρέπει πράγματι το θέμα αυτό να μας απασχολήσει κατά πολύ. Αυτή την στιγμή έχουμε δύο λύσεις κατά κάποιο τρόπο.

Η πρώτη λύση είναι να γίνει μια τροπολογία στην Βουλή ώστε να βρεθεί ο χρόνος και να τακτοποιηθεί πολεοδομικά το ζήτημα. Αυτό απαιτεί τρία χρόνια και πρέπει να γίνει η τροπολογία όπως έγινε στην Αθήνα και στην Πάτρα για να είναι όλα ρυθμισμένα. Και αυτό για να μπούμε σε επίλυση.

Η δεύτερη επιλογή είναι να χαρακτηρισθεί για τις ώρες αιχμής, τις ώρες δηλαδή που χρειάζεται η αγορά αυτές τις θέσεις σαν χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης. Να γίνει δηλαδή διαγράμμιση και να λειτουργεί με όρους και προϋποθέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.

Ακούγονται πολλά, πολλοί μιλούν για δωρεάν αλλά αυτό νομίζω ότι θα φέρει πολλά προβλήματα.

Ή να βάλουμε δημοτικό υπάλληλο και να ευνοεί ίσως άλλους όπως πιθανόν κάποιοι θα πιστεύουν….. Στην Πάτρα έβαλαν ένα μικρό αντίτιμο και αν δεν προχωρήσει η τροπολογία έτσι κάτι μπορεί να γίνει

Αλλιώς ας κάνουμε κάτι για ορισμένες ώρες της ημέρας μόνο. Η λύση της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι καλή και ίσως πρέπει να την δούμε άμεσα μια και το πρόβλημα έχει φανεί και θα είναι πιο έντονο το καλοκαίρι που αναμένουμε τον τουρισμό».

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Αναφορικά με το θέμα των συνεργασιών των δημοτικών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε ότι “κάποιοι προσπαθούν να προβοκάρουν την όποια προσπάθεια συνεργασίας. Και αυτό με λυπεί ιδιαίτερα. Άκουσα και από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Δράκο να μιλά για συνεργασίες. Πως τις εννοεί όμως; Όχι αυτό βέβαια που κάνει ο Δήμαρχος, να ενεργεί δηλαδή μόνος και όταν βαλτώνει να φωνάζει την αντιπολίτευση. Αυτό δεν είναι συνεργασία, είναι ουρά. Λέμε ότι πρέπει να πάμε για τα δύο επόμενα χρόνια με ένα μίνιμουμ πλαίσιο δράσης και με 3-4 καυτά θέματα κάποια να τα λύσουμε και αυτά που δεν λύνονται να τα ωριμάσουμε για την επόμενη διοίκηση. Αυτό είναι το πλαίσιο της συνεργασίας, χωρίς προαπαιτούμενα και τίποτε άλλο.

Από εκεί και πέρα αν ο Δήμαρχος στην προσπάθεια να υλοποιήσει αυτό το πλαίσιο δράσης χρειασθεί βοήθεια και σε στελέχη αυτό είναι στο χέρι του. Δεν το απαιτεί κανένας. Εγώ δεν θέλω τίποτε. Αν όμως χρειασθεί κάποιο στέλεχος αυτό δεν είναι συναλλαγή αλλά η υλοποίηση κάποιας δράσης στα πλαίσια και στα όρια που ορίζαμε όλοι προεκλογικά».

ΑΠΟΥΣΙΑ ΒΕΡΡΟΥ

Τέλος ανέφερε ότι «Για εμένα τέλος η απουσία του κ. Βέρρου από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ένα θέμα καθαρά πολιτικό Ο κ. Βέρρος δεν απουσιάζει γιατί αδιαφορεί αλλά γιατί διαμαρτυρείται πολιτικά. Πρότεινα λοιπόν στον Δήμαρχο αφού υπάρχει ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Παππάς που είναι και δικηγόρος των εργαζομένων στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ να μεσολαβήσει και να δοθεί λύση. Διότι ο Δήμαρχος δεν αρνείται κάτι. Απλά θέλει να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του Δήμου Καβάλας. Αν όλα αυτά μπορεί να εγγυηθεί ο κ. Παππάς μπορεί να δοθεί λύση.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πεφάνης όμως έκανε λάθος. Διεγράφη ποτέ ο κ. Σαρικλόγλου ή ο κ. Λυχούνας που δεν πήγαινα στις συνεδριάσεις; Όχι…… Άρα γιατί να μιλάμε για διαγραφή; Νομίζω ότι ο κ. Πεφάνης έκανε πολιτικό λάθος και όλα τα ζητήματα δεν πρέπει να τα λύνουμε μέσα από τα δικαστήρια αλλά από άλλες οδούς».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΆγνωστοι προξένησαν φθορές στην περίφραξη του Δασικού Χωριού Παγγαίου
Επόμενο άρθροΣυνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 3 μέλη συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην Καβάλα και τη Θάσο