Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Στέφανος, ο πρόεδρος και ο προπονητής του ΝΟΘΑ Καβάλας, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου και Νίκος Γκέκας, σε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσαν το Πρόγραμμα και επισήμαναν τη σημαντικότητα των 5ων Κολυμβητικών Αγώνων για τις Αγωνιστικές Κατηγορίες «Απόστολος Παύλος 2023».

Στη συνέντευξη, που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου 2023, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος τόνισε ότι «όλα είναι έτοιμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριό μας, για να φιλοξενήσουμε από αύριο τους κολυμβητικούς αγώνες με την επωνυμία του πολιούχου μας Αποστόλου Παύλου. Οι αγώνες αυτοί, που διοργανώνονται για 5η φορά, έχουν ιδιαίτερη σημασία για το Άθλημα, αφού οι χρόνοι που θα επιτευχθούν, θα ληφθούν υπ’ όψη για την συμμετοχή των κολυμβητών και των κολυμβητριών σε αγώνες πανευρωπαϊκού και παγκόσμιου επιπέδου.
Συγκεκριμένα, θα σχετίζονται με τη συμμετοχή τους:
στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών του 2023,
στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Έφηβων – Νεανίδων του 2023, και στο Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2023 M:U23 & W:U23 και Εφήβων – Νεανίδων».
Ο κ. Μουριάδης ευχαρίστησε τους φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση, υπογραμμίζοντας πως «πέρα από το ίδιο το γεγονός των αγώνων, που προάγουν τον Αθλητισμό, με ό,τι θετικό αυτό συνεπάγεται, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις φετινές σημαντικές επιδόσεις των αθλητών μας και, βεβαίως, να διευρύνουμε το ποιοτικό τουριστικό ενδιαφέρον για την Καβάλα, δεδομένου ότι ο αθλητικός τουρισμός είναι και ήπιος και γίνεται σχεδόν σε όλη την διάρκεια του έτους κι όχι μόνον το καλοκαίρι».
Τέλος, δήλωσε ότι, «λαμβάνοντας υπόψη ότι του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, με τα χρήματα που θα εξοικονομούμε θα μπορούμε να διοργανώνουμε μεγαλύτερους και καλύτερους αγώνες».
Ανακοίνωσε, δε, ότι η διοίκηση του Δήμου ετοιμάζει Πρόταση που θα καταθέσει στο Ταμείο Ανάκαμψης, η οποία θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού, που θα δίνουν τη δυνατότητα χρήσης του κολυμβητηρίου σε ΑμεΑ και πιθανώς διοργάνωσης αγώνων με ΑμεΑ!

Στην τοποθέτησή του, ο σεβασμιότατος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι οι αγώνες αυτοί δημιουργούν ομαδοποιήσεις νέων, τέτοιου είδους, που τους δίνουν τη δυνατότητα να οικοδομούν μεταξύ τους ευγενική άμιλλα κι έτσι να αποφεύγονται τραγικά φαινόμενα μπούλινγκ.

Οι δύο παράγοντες του ΝΟΘΑΚ ανακοίνωσαν αναλυτικά το τριήμερο πρόγραμμα των αγώνων, χαρακτήρισαν τους αγώνες υψηλού επιπέδου, γνωστοποίησαν ότι η είσοδος θα είναι δωρεάν κι ότι στους αγώνες, μεταξύ των αθλητών, θα βρίσκονται 25 μέλη της Εθνικής Ομάδας και ξένοι κολυμβητές.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

◾Δήμος Καβάλας
◾Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας
◾Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας
◾Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου

Επιμελητήριο Καβάλας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

⚫ Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καβάλας από τις 13 έως τις 15 Ιανουαρίου και θα διεξαχθούν σε 5 αγωνιστικές ενότητες:

◾1η: Παρασκευή 13/01/23 απόγευμα
Ώρα προθέρμανσης: 16:30
Ώρα έναρξης αγώνων: 17:30

◾2η: Σάββατο 14/01/23 πρωί
Ώρα προθέρμανσης: 08:30
Ώρα έναρξης αγώνων: 09:30 – Προκριματικοί

◾3η: Σάββατο 14/01/23 απόγευμα
Ώρα προθέρμανσης: 16:15
Τελετή έναρξης: 17:15
Ώρα έναρξης αγώνων: 17:30 – Τελικοί

◾4η: Κυριακή 15/01/23 πρωί
Ώρα προθέρμανσης: 08:30
Ώρα έναρξης αγώνων: 09:30 – Προκριματικοί

◾5η: Κυριακή 15/01/23 απόγευμα
Ώρα προθέρμανσης: 15:30

Ώρα έναρξης αγώνων: 16:30 – Τελικοί

Το Σάββατο το μεσημέρι μεταξύ της 2ης και 3ης ενότητας των αγώνων, θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας ανάμεσα στην ομάδα υδατοσφαίρισης του ΝΟΘΑΚ και ομάδα βετεράνων του αθλήματος .

Οι αγώνες θα καλύπτονται με livestreaming, το οποίο θα προβάλλεται και σε videowall στο χώρο του κολυμβητηρίου.

Προηγούμενο άρθροΥπογραφή Σύμβασης του έργου: Κατασκευή πεζοδρομίων από πεζόδρομο Αγίου Βασιλείου έως οδό Δημητριάδου στον Λιμένα Θάσου
Επόμενο άρθροΕΛΣΤΑΤ: Υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο – Αναλυτικά τα στοιχεία