Κορονοϊός: Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα διαρκέσει μετά τις 6 Απριλίου

«Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου». Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας στην εκπομπή Τώρα Ό,τι Συμβαίνει του OPEN TV ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Αναφερόμενος στα αντισηπτικά, σημείωσε ότι σύντομα θα λυθεί η κατάσταση με αυτά και τόνισε ότι θα γίνουν τα πάντα για να υπάρχουν και μάσκες στην αγορά. «Η αισχροκέρδεια είναι κάτι ανήθικο. Γι’ αυτό και επέβαλα πρόστιμο 50.000 ευρώ σε συγκεκριμένα εταιρεία. Θα είμαστε αμείλικτοι με την αισχροκέρδεια», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης. 

Πώς μπορούμε να βγούμε από το σπίτι

Στο sms που στέλνει ο κάθε ένας στο 13033 αναγράφεται ο αριθμός 1 έως 6 (σ.σ.: είναι οι έξι λόγοι που μπορεί κάποιος να βγει), κενό, το ονοματεπώνυμό του και η διεύθυνση κατοικίας του πολίτη. Υπενθυμίζεται ότι όποιος κινείται στο δρόμο θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Η διαδικασία: X κενό Ονομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5 Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Hot this week

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι αλιείς – Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αλιείς, έπειτα...

Δήμος Παγγαίου: Χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στο παραλιακό μέτωπο

Η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά...

Κομισιόν: Ενέκρινε ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια αποκλειστικά για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αποκλειστικά για την Ελλάδα αίτημα...

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Το Νοσοκομείο Καβάλας δεν χρειάζεται άλλους «σωτήρες». Χρειάζεται γιατρούς, νοσηλευτές και στοιχεία

Υπάρχει κάτι παράδοξο στην τελευταία δημόσια συζήτηση για το...

Topics

Κομισιόν: Ενέκρινε ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια αποκλειστικά για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αποκλειστικά για την Ελλάδα αίτημα...

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Δήμος Παγγαίου: Ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας 11 γηπέδων – Ξεκινούν επανέλεγχοι ασφάλειας

Την ανάκληση των προσωρινών αδειών λειτουργίας έντεκα γηπέδων ποδοσφαίρου...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες