Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2019 ανακηρύχτηκε ο δήμος Παγγαίου.

Η διάκριση θα απονεμηθεί στο δήμαρχο Φίλιππο Αναστασιάδη, στη διάρκεια ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Ο δήμος Παγγαίου είχε υποβάλει υποψηφιότητα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Οργανισμού Aces Europe και σε επίσημη επιστολή που έλαβε ο κ. Αναστασιάδης δέχεται συγχαρητήρια για το βραβείο.

Ο πρόεδρος του Aces Europe, Τζαν Φραντσέσκο Λουπατέλι, αναφέρει ότι το Παγγαίο είναι ένα καλό παράδειγμα αθλητισμού για όλους και αποτελεί μέσο για την προαγωγή της υγείας, της ενσωμάτωσης, της εκπαίδευσης και του σεβασμού.

Το επόμενο διάστημα η διοίκηση του δήμου Παγγαίου θα παρουσιάσει τα βήματα για το 2019, καθώς στόχος είναι να υλοποιηθούν αθλητικές δράσεις που θα διαφημίσουν όχι μόνο την πόλη, αλλά την ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα η σελίδα της aces Europe που αναγγέλλει την τελετή απονομής των τίτλων Ευρωπαϊκής άθλητικης πόλης έχει αυτή την μορφή, όπου η πολη Κουμανοβο της FYROM δεν αναφέρει δίπλα της την χώρα που ανήκει. Πριν λίγες μέρες δίπλα στην λέξη Κουμανοβο φιγουραριζε η λέξη Μακεδονία. Με άμεσες ενέργειες του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης , σε πολύ υψηλό διπλωματικό και όχι μόνο επίπεδο η λέξη Μακεδονία αφαιρέθηκε. Στην φωτογραφία η ανάρτηση πριν την παρέμβαση του Δημάρχου Παγγαίου Φιλιππου Αναστασιάδη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Γιώργου Καμίνη στην ΑΜΘ
Επόμενο άρθροΗ ανάγκη ενώνει τους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών