sxoliodigon22-604x453

Η δοκιμασία την οποία περνούν τους τελευταίους μήνες οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών σε όλη την Ελλάδα καθιστά μεγάλη την ανάγκη για καλύτερη οργάνωση τους, την άσκηση πιέσεως και κυρίως προς την κυβέρνηση. Χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων «Νικόλαος Μάρτης» του διοικητηρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με οργανωτή το σωματείο της Καβάλας.

Είχαν προσκληθεί εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών από τη Δράμα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη. Με εξαίρεση τον Έβρο που δεν εκπροσωπήθηκε στη χθεσινή συνάντηση όλες οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες ήταν παρούσες. Συγκεντρώθηκαν δηλαδή περισσότεροι από σαράντα εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών, νούμερο που ήταν πραγματικά τεράστιο.

Στόχος είναι η επαναδημιουργία του συνδέσμου εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών ΑΜΘ που βρίσκεται σε αδράνεια εδώ και δέκα χρόνια. Στη χθεσινή συνάντηση, έδωσε τα φώτα του στους νεότερους εκπαιδευτής από την Ξάνθη που είχε διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην ίδρυση και δραστηριοποίηση του συνδέσμου σε περιφερειακό επίπεδο.

Στην Καβάλα βρισκόμαστε για εννέα εβδομάδες εκτός πρακτικών εξετάσεων, δήλωσε στους παραβρισκόμενους ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου. Οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών της ΠΕ Καβάλας θα αλλάξουν το καταστατικό του σωματείου τους προκειμένου να δεχθούν στους κόλπους του τους συναδέλφους τους από τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες. Χθες άρχισε η διαδικασία των εγγραφών και θα συνεχιστεί, προκειμένου πολύ σύντομα το καβαλιώτικο σωματείο να γίνει περιφερειακό.

Αναφορικά με το πρόβλημα του κλάδου δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για την επίλυσή του. Οι περισσότεροι επιρρίπτουν την ευθύνη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου μεταφορών και υποδομών και δεν περιμένουν ότι οι πρακτικές εξετάσεις θα αρχίσουν και πάλι σύντομα. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι την ίδια ώρα της χθεσινής συναντήσεως των εκπαιδευτών και σε μικρή απόσταση από την αίθουσα όπου ήταν συγκεντρωμένοι πραγματοποιούνταν εξετάσεις από υποψήφιους οδηγούς. Επρόκειτο ωστόσο για τη διαδικασία που δεν έχει επηρεαστεί, δηλαδή τις εξετάσεις σε θεωρητικό επίπεδο.

Προηγούμενο άρθρο4 Δεκεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες η δίακριση του Δ.Παγγαίου
Επόμενο άρθροΟ αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός στη Καβάλα