Η διαχείριση του μεγάλου αριθμού των στρατευσίμων που περιλαμβάνει η κατάταξη με την ΕΣΣΟ Νοεμβρίου, τα μέτρα για την προστασία των σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για την προφύλαξη από τον κορονοϊό, στο σύνολο της στρατιωτικής κοινότητας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ.

Λίγες ώρες πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού και την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του δευτέρου κύματος της πανδημίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τον καθορισμό δράσεων που αποσκοπούν στην τήρηση μέτρων και την εφαρμογή διαδικασιών προφυλάξεως του Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από τον Covid-19.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Αντώνιος Οικονόμου.

Τα μέτρα που προτάθηκαν

Όπως πληροφορείται το OnAlert, την ηγεσία του Υπουργείου και των ΕΔ απασχόλησε ιδιαιτέρως η διαχείριση για την αποφυγή συνωστισμού της πολυπληθέστερης ΕΣΣΟ τους έτους. Τον ερχόμενο Νοέμβριο θα παρουσιαστούν στα Κέντρα Εκπαίδευσης συνολικά 10.000 οπλίτες υπόχρεοι θητείας και το ζητούμενο είναι τι δυνατότητες υπάρχουν για να μη συγχρωτιστούν οι νεοσύλλεκτοι σε μία εποχή έξαρσης του κορονοϊού και εκδήλωσης της εποχικών ιώσεων.

Μεταξύ των μέτρων που προτάθηκαν είναι η δημιουργία ξεχωριστών χώρων υποδοχής και η σίτιση των νεοσύλλεκτων ανά ομάδες.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η αυστηρότερη τήρηση των μέτρων προστασίας και η πιστή ακολουθία των οδηγιών του ΕΟΔΥ. Επιπλέον συζητήθηκαν περαιτέρω μέτρα προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό που όπως είναι φυσικό είναι περισσότερο εκτεθειμένο στον ιό.

Αν και όπως τονίζει στο OnAlert ανώτατη πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ μικρότερος αναλογικά με τον γενικό πληθυσμό, εντούτοις τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μία αύξηση στον αριθμό των μολύνσεων.

Τους τελευταίους 3 μήνες τα κρούσματα στο σύνολο των ΕΔ αυξήθηκαν στα 280, όταν τους πρώτους πέντε μήνες της πανδημίας ήταν μόλις 70.

Για αυτό το λόγο, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στο εξής θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους.

Επίσης, στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν και τα 16 κρούσματα στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων εκ των οποίων τα 14 αφορούν μαθητές και τα άλλα δύο, έναν αξιωματικό και έναν γιατρό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε η συνέχιση της ιχνηλάτησης και η πραγματοποίηση τεστ σε όλους τους σπουδαστές.

Πηγή:www.onalert.GR

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης:
«Μεγάλη θλίψη για την απώλεια του Σταύρου Υφαντίδη»
Επόμενο άρθροΝόμος Κατσέλη: “Γκάζι” για τις εκκρεμείς υποθέσεις – Ποιοι πρέπει να επανυποβάλουν αίτηση