[ad_1]

Συνεχίζονται και αυτόν τον μήνα οι εκδηλώσεις στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης (Φιλίππου 31, δίπλα στο 3ο Λύκειο).

Ειδικότερα:

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, ώρα 7.30 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ (μέλους της ΟΓΕ) στο πλαίσιο της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, με θέμα: «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ».

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, ώρα 7 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΙΖΑΡΙΩΤΩΝ «Ο ΠΟΝΤΟΣ», με θέμα: «Τα τραγωδίας΄κι τελείν ΄νταν». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Κιζαριωτών «Ο Πόντος» και η Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης μας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης της μουσικής έκδοσης του Γιάννη Κ. Παγκοζίδη «Τα τραγωδίας ΄κι τελείν ‘νταν». Η εν λόγω έκδοση περιλαμβάνει ποντιακά τραγούδια από το χωριό Κίζαρι του νομού Ροδόπης, στα οποία συμμετέχουν τέσσερις γενιές Κιζαριωτών λυριτζήδων και τραγωδάνων. Το υλικό έχει συγκροτηθεί μετά από μακροχρόνια έρευνα και μελέτη. Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από εισηγήσεις ομιλητών. Κατόπιν θα αποδοθούν ποντιακά τραγούδια και σκοποί από Κιζαριώτες λυριτζήδες και τραγωδάνους. Η εκδήλωση θα κλείσει με ποντιακό γλέντι – μουχαμπέτ και τα σχετικά κεράσματα. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΚΚυριακή 20 Μαρτίου 2016, ώρα 6 μ.μ.

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΠΑΡΑΜΥΘΟΘΡΑΚΕΣ», ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 3 – 6 ΕΤΩΝ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν έξι παιδιά. Ζούσαν σε μέρη διαφορετικά κι άκουγε το καθένα αλλιώτικα παραμύθια. Όταν μεγάλωσαν, συναντήθηκαν τυχαία σε μια κατασκήνωση παραμυθιού στη Ζάκυνθο. Άκουσαν πολλά λαϊκά παραμύθια από τον παραμυθά Δημήτρη Αβούρη, κι έγραψαν και δικά τους.  Έκαναν και μια ομάδα που την είπαν «Παραμυθοθράκες». Κι άρχισαν να λένε παραδοσιακά παραμύθια για μικρούς μα και για μεγάλους… Ελάτε κι εσείς να τα ακούσετε, να συμμετάσχετε, κι ας γίνει το παραμύθι αφορμή να ζήσουμε όλοι καλύτερα!

Η ομάδα θα αφηγηθεί τα παραμύθια: Το αγόρι και το ψάρι, Ο ποντικός και η θυγατέρα του, Σεβασμός στους γέροντες, Ο μικρός βλάκας, Οι τρεις συμβουλές, Η μερμήγκω, Ο ήλιος και το φεγγάρι.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, ώρα 7 μ.μ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης συμμετέχει στην Πανελλήνια εκδήλωση «Ένα Ποίημα για τους πρόσφυγες», μαζί με άλλες 27 πόλεις της Ελλάδας και 10 κράτη από όλον τον κόσμο.

Διοργανωτές: Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, το περιοδικό «Δέκατα» και ο «Κύκλος Ποιητών». Βοηθά ο ιστότοπος: https://www.facebook.com/RefugeesWelcomeGR/publishing_tools (Θα ενεργοποιηθεί 10 ημέρες περίπου πριν από τις εκδηλώσεις). Η εκδήλωση περιλαμβάνει απαγγελίες ποιημάτων, ζωντανή μουσική, χορωδιακό τραγούδι, προβολή ταινίας και φωτογραφιών. Ένθερμη είναι η συμμετοχή πολλών πολιτιστικών φορέων και συμπολιτών μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε:

α. στη διεύθυνση του Facebook: https://www.facebook.com/politistikikinisi

β. στη διεύθυνση: http://timelinealex.blogspot.gr/2016/03/2016.html

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΠεδίο αντιπαράθεσης ο βιολογικός της Κάρυανης, οι Αμμόλοφοι, οι απευθείας αναθέσεις και οι καταγγελίες
Επόμενο άρθροΟΕΒΕΣ Σερρών: Μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στην ημερίδα με θέμα το ασφαλιστικό