[ad_1]

Την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και την απομάκρυνση του Γιαν Φαμπρ από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ζητούν με επιστολή τους Έλληνες καλλιτέχνες που συγκεντρώθηκαν στο θέατρο Σφενδόνη για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τις εξαγγελίες του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ.

Ο εκκεντρικός “καλλιτέχνης” είχε παρουσιάσει μια εμετική όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς παράσταση στη Θεσσαλονίκη με σαφή εμμονή στο γυμνό. Ο τίτλος της παράστασης ήταν Mount Olympus. To glorify the cult of tragedy. A 24th hour performance» (Ορος Ολυμπος: Ας δοξάσουμε τη λατρεία της τραγωδίας»). Ενας είδος σύγχρονης βακχείας; Ενας μαραθώνιος δοξαστικός ύμνος στο αρχαίο ελληνικό δράμα; Μια άνευ προηγουμένου ψυχαναλυτική συνεδρία ή ένα σκηνικό παραλήρημα δίχως τέλος; Αυτές ήταν απορίες στις οποίες οι κριτικοί προσπαθούσαν να δώσουν απαντήσεις…

[ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ VIDEO ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΓΥΜΝΟ]

Προετοιμασία video – Alexpoli.gr

Εκτός λοιπόν από την παράσταση με τα παλλόμενα πέη, το 2012 είχε ανεβάσει παράσταση στο Βέλγιο, όπου γάτες… εκσφενδονίζονταν στον αέρα και έσκαγαν στο έδαφος. Τότε μάλιστα είχε προκαλέσει σάλο στο Βέλγιο και έλαβε ο ίδιος δεκάδες χιλιάδες email διαμαρτυρίας.

[ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ VIDEO ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΖΩΩΝ]

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση για προγράμματα ΕΣΠΑ απο το ΓΕΩΤΕΕ Α.Μ
Επόμενο άρθροΔιαμαρτυρία κατοίκων στην Ειδομένη – Απέκλεισαν τη γέφυρα του Αξιού