Στον Δήμο Παγγαίου προωθούμε τις διαδικασίες που αφορούν την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών απορριμμάτων.
Προβλέπεται ο σχεδιασμός δράσεων χωριστής συλλογής διαφορετικών ανακυκλώσιμων υλικών και η συγκεκριμένη δράση αφορά την διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης-υπόδησης και λοιπών υφασμάτων ειδών, με την τοποθέτηση σχετικών κάδων σε συνεργασία με τις Τοπικές κοινότητες .
Υπάρχει δε σχετική πρόβλεψη για την κάλυψη αιτημάτων του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου ή άλλου φορέα (π.χ Φιλόπτωχη Αδελφότητα –εκκλησίες κ.λ.π ) για ρουχισμό σε άτομα που έχουν ανάγκη.
Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν 37 κάδοι ως εξής:
Ελευθερούπολη ( Χορτοκόπι –Ακροβούνι) ,Αντιφίλιπποι ,Αμισιανά ,Κοκκινόχωμα ,Νέα Πέραμος ,Ελαιοχώρι ,Ελευθερές ,Νέα Ηρακλείτσα ,Νικήσιανη (Άγιος Χριστόφορος –Γεωργιανή) , Παλαιοχώρι ,Οφρύνιο ,Παραλία Οφρυνίου ,Γαληψός ,Μουσθένη και Αυλή.
Ο αριθμός και η θέση των κάδων δύναται να αλλάξει εφόσον τροποποιηθούν τα πληθυσμιακά δεδομένα της κάθε κοινότητας .Η συλλογή θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσης του/της προέδρου της κοινότητας για την πληρότητα των. Τέλος θα τοποθετηθούν δίπλα στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης για πρακτικούς λόγους και με ευθύνη των προέδρων των αντίστοιχων κοινοτήτων.

Προηγούμενο άρθροΗ «μοναξιά» του Παππά, οι «εξαφανισμένοι» σύντροφοί του και το Ειδικό Δικαστήριο
Επόμενο άρθροΔίπλα στο καραβάκι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος