Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται το Πρόγραμμα του εφετινού εορτασμού της επετείου μνήμης του πολιούχου και ιδρυτού της τοπικής Εκκλησίας Αγίου Αποστόλου Παύλου κατά το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου.

ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

Τετάρτη 28.06.2023, απόγευμα

-ώρα 7 μ.μ. : ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

-ώρα 8.30 μ.μ. η Λιτανεία «ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», με την λιτάνευση της ιεράς Εικόνος από ένστολα τμήματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, δια των οδών Ομονοίας και Κουντουριώτου, με την συνοδεία του ιερού Κλήρου και των Αρχών της Πόλης, της φιλαρμονικής μουσικής του Δ΄ Σώματος Στρατού και του Δήμου Καβάλας, τμημάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων, και με κατάληξη το Μνημείο της αφίξεως του Αποστόλου Παύλου στην Νεάπολη παραπλεύρως του ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.

Πέμπτη 29.06.2023, πρωί

-ώρα 7 π.μ. : ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

-ώρα 10.30 π.μ. : η Δοξολογία για τα « ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Καβάλας.

-απόγευμα, ώρα 9 μ.μ. : η υπαίθρια Αγρυπνία προς τιμήν των αγίων Αποστόλων επί των ερειπίων της Παλαιοχριστιανικής Α΄ στους αρχαίους Φιλίππους (είσοδος από αρχαίο θέατρο).

Στις ιερές Ακολουθίες, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Φ.Ν.Θ. κ. Στεφάνου και ειδικής αδείας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα συμμετάσχουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Σερρών κ. Θεολόγος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος και Δράμας κ. Δωρόθεος, ενώ για την διασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων των εορταστικών εκδηλώσεων έχει υπάρξει ήδη ο απαραίτητος συντονισμός των εμπλεκομένων Υπηρεσιών της Αντιπεριφερείας, του Δήμου, της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και της Αστυνομικής Διευθύνσεως Καβάλας

Οι ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube μέσω της ιστοσελίδος της Ιεράς Μητροπόλεως www.im-phlippon.gr

Ολόκληρη η Χριστιανική Ελλάδα τιμά τον Απόστολό της. Η Ελληνική Μακεδονία τον φυτουργό της πίστεώς της. Και η Εκκλησία των Φιλίππων και της Νεαπόλεως ευλαβικά και αξιοχρέως επιτελεί τις εόρτιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του φωτιστή της Αποστόλου Παύλου, ανταποδίδοντας οφειλετικώς προς τον Θεό και προς Εκείνον την ειλικρινή ευγνωμοσύνη της.

Προηγούμενο άρθροΟι Κάτοικοι του Παληού προχώρησαν σε ενημερωτική εκστρατεία για τα τροχαία
Επόμενο άρθροΤέσσερεις βουλευτές εκλέγει η ΝΔ στην Καβάλα!