Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη των δημιουργικών μαθημάτων του Κavala Crea Center, στο πλαίσιο του έργου BSB 757 Crea Centers του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Black Sea Basin 2014-2020. Η εκκίνηση γίνεται με το πρώτο μάθημα φωτογραφίας (1O1 Introductory lesson) από τον καταξιωμένο φωτογράφο κ. Γεώργιο Μυτιληνό, με τίτλο «Η Καβάλα στο πέρασμα του χρόνου μέσα από τον φακό και την καλλιτεχνική διαδρομή του Γ. Μυτιληνού».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη, στις 18 Μάϊου 2022 και ώρα 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Λέσχης.
🔸️Οι ιστορικές πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό που θα παρουσιαστούν στο 1ο Μάθημα Φωτογραφίας, με όχημα την διαπολιτισμική εξέλιξη του Crea Center και οδοιπόρο – παρουσιαστή τον διεθνή συμπολίτη μας φωτογράφο Γιώργο Μυτιληνό, θεωρούνται πολύτιμα στοιχεία όχι μόνο για τον απλό πολίτη, αλλά και για τον ιστορικό και τον λαογράφο του μέλλοντος.
🔸️Όλα τα παραπάνω θα ενσωματωθούν σε ένα μάθημα φωτογραφίας, με απλό και κατανοητό λόγο και με έννοιες εύληπτες, ενδιάμεσες όμως στάσεις στις κορυφαίες στιγμές της πενηντάχρονης ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας καλλιτεχνικής του διαδρομής.
🔸️Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στo πλαίσιo του έργου BSB 757 Crea Centers, θα συνεχιστούν με την ομιλία της Αναπ. Καθ. Velika Ivkovska, του Διεθνούς Βαλκανικού Πανεπιστημίου των Σκοπίων, με τίτλο
“Η αρχιτεκτονική και το πολεοδομικό τοπίο της Καβάλας μέσα από την ματιά του ταξιδιώτη και των αρχειακών καταγραφών” που εξετάζει την αστική ανάπτυξη της Καβάλας και την αρχιτεκτονική της κατά την οθωμανική εποχή, καλύπτοντας σχεδόν πέντε αιώνες οθωμανικής κυριαρχίας, από το 1478 έως το 1909. Η εκδήλωση αυτή θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 23 Μαΐου και ώρα 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Λέσχης.

Στις εκδηλώσεις θα έχουν πρόσβαση και οι ξένοι εταίροι μας από τους Δήμους Cekmekoy (Τουρκία), Κωνστάντζας (Ρουμανία) και Byala (Βουλγαρία), καθώς και το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας της Ουκρανίας, οι οποίοι θα το παρακολουθήσουν διαδικτυακά.
🔺 ️Οι εκδηλώσεις αυτές, σηματοδοτούν την έναρξη μιας σειράς καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και δρώμενων, που θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες, δημιουργώντας ένα συνεκτικό πολιτιστικό ημερολόγιο με άξονα τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των συμμετεχόντων, διανθισμένο με εκδηλώσεις έμπνευσης από προσκεκλημένους καλλιτεχνικούς μέντορες της χώρας μας, καθώς και καλλιτεχνών των άλλων συμμετεχουσών χωρών στο έργο.

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Το έγκλημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού δεν έχει παραγραφεί
Επόμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Φρικτός θάνατος για άστεγο στο κέντρο της πόλης