Σε αυτή τη δύσκολη, πρωτόγνωρη, παγκόσμια συγκυρία οι γυναίκες επλήγησαν αλλά δε λύγισαν. Παραμένουν στην πρώτη γραμμή ανταποκρινόμενες με επιτυχία στους πολλαπλούς ρόλους που καλούνται καθημερινά να αναλάβουν.

Ο Δήμος Καβάλας, τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών με χαρά σας παρουσιάζει τη «Γυναικεία Υπόθεση»!

24 γυναίκες από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους, πολλούς από τους οποίους ανδροκρατούμενοι και άλλοι που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο την περίοδο της πανδημίας , φωτογραφήθηκαν από τη φωτογράφο Μαρία Τσακίρη σε διάφορα σημεία της Καβάλας. Στις φωτογραφίσεις τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας έναντι της εξάπλωσης του Covid-19. Από τις συμμετέχουσες ζητήθηκαν φράσεις που περιγράφουν το πώς βιώνουν το ρόλο τους ως γυναίκες ή την καθημερινότητά τους.

Τη δράση επιμελήθηκαν το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας και η Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου Καβάλας σε θέματα ψυχικής υγείας κι εκπαίδευσης, κυρία Στέλλα Αργυρίου, στήριξε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Καβάλας και μετουσίωσε σε εικόνα αφιλοκερδώς η καταξιωμένη φωτογράφος Μαρία Τσακίρη.

Ως ένα δώρο από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου και την κυρία Αργυρίου προς κάθε γυναίκα, οι φράσεις τους είναι προτροπές που μπορούν να βρουν εφαρμογή στην καθημερινότητά κάθε γυναίκας, κάνοντας τη ομορφότερη!

Η δράση «Γυναικεία Υπόθεση» δίνει το μήνυμα σε κάθε γυναίκα ότι «Ο καλύτερος ρόλος σου είναι ο εαυτός σου!» και μας υπενθυμίζει ότι η ισότητα των φύλων είναι υπόθεση όλων!

💻 Το πλήρες υλικό της δράσης με βάση τη χρονική σειρά φωτογράφισης των συμμετεχουσών μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο site : https://www.womansday.gr

☑ «Γυναικεία Υπόθεση»: ΄Ενας ύμνος στο γυναικείο φύλο και μια υπόμνηση διαρκούς διεκδίκησης της ισότητας στην πράξη!

Προηγούμενο άρθροΠαροχή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας
Επόμενο άρθροΠαράταση στις «πεζοδρομήσεις» οδών του κέντρου της Αλεξανδρούπολης ως τέλη Μαΐου