“Η Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010, για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.

Ο Δήμος Καβάλας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των αδέσποτων φίλων μας, φροντίζοντας για τη σωστή λειτουργία των κυνοκομείων της Άσπρης Άμμου και του Κρυονερίου, όπου φιλοξενούνται 130 συνολικά αδέσποτα ζώα, ενώ έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για τη δημιουργία νέου κυνοκομείου στην περιοχή του Ζυγού.

Επιπροσθέτως, σε συνεργασία με Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας “AISOPOS” πραγματοποιεί στειρώσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αδέσποτα σκυλιά και γάτες και σχεδιάζει την προβολή όλων των παρεμβάσεων που λαμβάνουν χώρα στο κυνοκομείο του Κρυονερίου, μέσω του προγράμματος Volunteering Activities Solidariry Shelter at Kavala Greece, το οποίο υλοποιεί η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “ΠΥΘΙΑ”.

Επίσης, μέσα από την ιστοσελίδα Dog’s voice, στηρίζει την ιδέα της υιοθέτησης αδέσποτων σκύλων είτε από τα κυνοκομεία του Δήμου Καβάλας, είτε από φιλοζωικούς συλλόγους και με πρωτοβουλία του Τμήματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων και Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Καβάλας, ελέγχει σε καθημερινή βάση τη συμπεριφορά των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης και της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, μεριμνώντας παράλληλα για τον εμβολιασμό τους.

Το επίπεδο του πολιτισμού μας θα φανεί και από τη στάση μας απέναντι στα αδέσποτα ζώα, καθώς και από τις ενέργειες που οφείλουμε να προωθήσουμε για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους”.

Προηγούμενο άρθροΤρεις περιφερειάρχες ζητούν με επιστολή επιχορήγηση 5.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις- Εκτός ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ;
Επόμενο άρθροΝα μείνουν οι ιαματικές πηγές στους δήμους ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ