Να μείνουν οι ιαματικές πηγές στους δήμους ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

Ψήφισμα με το οποίο ζητά την απόσυρση από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού και λοιπές διατάξεις», των άρθρων 7 έως 14, που αφορούν στη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας» (ΙΠΕ) και την συνεργασία από μηδενική βάση, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να διαμορφωθεί από κοινού το μέλλον των ιαματικών πηγών της χώρας υιοθέτησε, κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ.
Το θέμα που έχει ανακύψει αφορά τους Δήμους που έχουν ιαματικές πηγές, που θα τις δουν να οδεύουν στην ΙΠΕ, παρόλο που αρκετοί από αυτούς τις λειτουργούν εδώ και χρόνια, έχοντας κάνει και σημαντικές επενδύσεις σε αυτές.

Στην Περιφέρειά μας υπάρχουν 6 Ιαματικές πηγές που βρίσκονται στην κατοχή των Δήμων, στους Δήμους Παρανεστίου (Θερμιά), Καβάλας (Κρηνίδες), Μύκης (Θέρμες), Αβδήρων (Ποταμιά), Αλεξανδρούπολης (Λουτρά Τραϊανουπόλεως) και Σαμοθράκης (Θέρμα).

Επίσης υπάρχουν και τα Λουτρά Ελευθερών, που βρίσκονται στην κυριότητα της Περιφέρειας, και τα οποία, τουλάχιστον στη μορφή του Νομοσχεδίου που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν θα υπαχθούν στην συγκεκριμένη εταιρεία, κάτι που όμως, όπως τονίστηκε μέσα στο Συμβούλιο, μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Παρόλα αυτά στη συνεδρίαση μεταφέρθηκε η ανησυχία για την συλλήβδην μεταφορά των πηγών στην επιχείρηση αυτή, που ενέχει τον κίνδυνο της παραχώρησής τους σε ιδιώτες, που με τη σειρά του θα περιορίσει την πρόσβαση των πολιτών σε αυτές.

Για αυτό και τελικά το συμβούλιο, με ψήφους 21 υπέρ, 19 κατά και 3 παρών, υιοθέτησε το ψήφισμα που υπέβαλλε η παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, με την παράταξη της Συμπολίτευσης, καθώς και της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Ανταρσία, να μην το στηρίζουν, κυρίως για λόγους διατύπωσης του ψηφίσματος.

Hot this week

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών «ΕΣΤΙΑ» γιόρτασαν τα 50 χρόνια λειτουργίας τους με ημερίδα για την αξιοπιστία των πιστοποιητικών αγγλικής γλώσσας

Τα ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ «ΕΣΤΙΑ»πραγματοποίησαν ενημερωτική ημερίδα, την Κυριακή...

Στην Αυστραλία ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ

Στην Αυστραλία βρίσκεται από τις 12 έως τις 16...

Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο γραφείο της Περιφέρειας ΑΜΘ στις Βρυξέλλες

Το ανακαινισμένο γραφείο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης...

Topics

Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο γραφείο της Περιφέρειας ΑΜΘ στις Βρυξέλλες

Το ανακαινισμένο γραφείο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης...

Μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν 174 κιλά κάνναβης στην Καβάλα

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πάνω από -89- κιλά ακατέργαστης κάνναβης,...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες