img_2588-1.jpg
Ένας 30χρονος Βούλγαρος κατηγορείται από την αστυνομία ως ο δράστης σε δύο περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων και 26 απόπειρες που έγιναν σε Καβάλα και Ξάνθη τις προηγούμενες ημέρες. Διερευνάται η ταυτότητα δύο ακόμη ατόμων συνεργών του.Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας εκ των δραστών επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως αστυνομικός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο (κυρίως το παιδί τους) ήταν υπαίτιο σε σοβαρό ή θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, τους ζητούσε να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποφευχθεί η ποινική διαδικασία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, προκειμένου να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ένας από τους δράστες προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο εκλιπαρούσε για βοήθεια.

Ακολούθως, αφού κατάφερναν να πείσουν τα θύματά τους, εμφανιζόταν ένας από τους δράστες στα σπίτια τους και παραλάμβανε τα χρήματα.

Οι αστυνομικοί μετά από έρευνες εντόπισαν τον 30χρονο, τη στιγμή που πήγαινε στο σπίτι 68χρονης, την οποία είχαν προηγουμένως εξαπατήσει, για να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΔυσαρέσκεια στο Επιμελητήριο για τη ματαίωση της Synergia
Επόμενο άρθροΓ.Εριφυλλίδης: Η έκθεση Synergia 2016 να διεξαχθεί στην Καβάλα όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί