Τον απολογισμό της χρονιάς έκανε και ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ΚΑΠ κ. Βαγγέλης Παππάς.

Όπως τόνισε αρχικά «Προχωράμε λοιπόν μέσα από αγώνα και όταν από κοινού βηματίζουμε μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την πόλη. Ο νέος εκλογικός  νόμος θα μας αναγκάσει να αφήσουμε τους εγωισμούς πίσω μας και να δείξουμε αν πράγματι αγαπάμε την πόλη μας. Το αξίζει η Καβάλα, όλοι πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια, να δουλέψουμε σκληρά και οργανωμένα ώστε να δώσουμε στον τόπο μας την εικόνα που της πρέπει, την εικόνα που θέλουν άπαντες, ντόπιοι, επισκέπτες, νέοι και μεγάλοι».  Ο κ. Παππάς ευχήθηκε παράλληλα  για το νέο έτος.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αναφορικά με την τουριστική προοπτική μας τόνισε ότι  «Δεν νομίζω ότι αυτό που μας λείπει είναι η  ατραξιόν. Το θέμα είναι ότι δεν έχει γίνει μια ωραία τουριστική προβολή και προσέλκυση, οργανωμένη όμως, ώστε όλα να κινηθούν κατά πως πρέπει.

Άλλωστε η πόλη μας δεν υστερεί σε κάτι. Αν πάμε στους Φιλίππους θα δούμε ότι πολλά μπορούν να γίνουν και να κρατηθούν τις εορταστικές αυτές ημέρες τουρίστες.  Έχουμε και το Παγγαίο και το Φαλακρό, απλά λειτουργούμε αποσπασματικά, δυσανάλογα τοπικιστικά και κινούμαστε με αυτό τον τρόπο. Μόνο τα Λασπόλουτρα αξιοποιούμε, ενώ υπάρχουν τόσα πράγματα, ωσάν τις βραχογραφίες, ωσάν τον Παλιό μύλο στον Αμυγδαλεώνα, ωσάν τους καταρράκτες στην Παλιά Καβάλα…..

Ασχολούμαστε μόνο με το λιμάνι της πόλης, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο. Και αφήνουμε τα Τρίκαλα, το Βόλο, τη Δράμα με την Ονειρούπολη, να σφύζουν από τουρίστες και εμείς ενώ διαθέτουμε περισσότερα δεν μπορούμε να κερδίσουμε τον αριθμό των τουριστών που μας αρμόζουν.

Η περιοχή πολλά  μπορεί να μας δώσει, αρκεί βέβαια να κάνουμε κάτι σωστό».

ΔΙΟΔΙΑ

Αναφορικά με τα διόδια που θέλει η Εγνατία οδός να εγκαταστήσει στην Άσπρη Άμμο  ο ίδιος θύμισε τον αγώνα που έγινε και με τα συλλαλητήρια και κάθε άλλη δράση ενάντια στην έλευση του σταθμού διοδίων στην περιοχή, ενώ εκτίμησε ότι ο αγώνας έφερε κάποια αποτελέσματα.

«Βέβαια λοιδορήθηκα όταν είπα να κάνουμε δημοτικό συμβούλιο εκεί επάνω. Αν δεν αγωνιζόμασταν όμως τώρα τα διόδια θα υπήρχαν. Πρέπει όμως να βγούμε και άλλο από τους καναπέδες και να αποδείξουμε ότι δεν μπορεί ο καθείς  να μας επιβάλλει ό,τι θέλει.

Από την άλλη και με τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ αγωνισθήκαμε και ζητήσαμε να αλλάξει η όδευση…. Βέβαια μας λένε διάφορες δικαιολογίες για να μας ξεγελάσουν. Αλλά εμείς απλά λέμε να περάσει ο αγωγός χωρίς να ενοχλήσει όμως. Είναι ένα αναπτυξιακό έργο που προσφέρει και όχι μόνο. Τελικά να δείτε που ο επόμενος αγωγός θα περάσει πιο εύκολα μέσα από τις γόνιμες περιοχές. Αυτός είναι ο σχεδιασμός, αυτό δεν θα φέρει όμως ανάπτυξη.

Μετά ήρθαν βέβαια και τα δώρα με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη. Υποχρέωση του Σταθάκη είναι να ολοκληρώσει αυτό το έργο της ύδρευσης της περιοχής των Φιλίππων, αυτό έγινε και μας δόθηκαν και κάποια δωράκια για να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες. Αλλά το αντισταθμιστικό είναι ο δούρειος ίππος. Το μέλλον θα δείξει ….. Πολλά θα καταστραφούν.

Από εκεί και πέρα δεν κρίνω ότι έπρεπε να γίνει αυτό το έργο μέσα από αντισταθμιστικά οφέλη. Πέραν  τούτου είμαι επιφυλακτικός και αναμένω να δω αν θα γίνει όπως το λένε.

Άκουσα στο γραφείο της Δημάρχου να λέγονται για προσφορές 6 εκ. ευρώ.  Εγώ βάζω ένα ερωτηματικό και δεν είναι δυνατό μια περιοχή να κινείται με τις βουλές των άλλων και όχι των κατοίκων του. Πως θα ακουσθεί η τοπική κοινωνία;» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τέλος για την ομάδα μπάσκετ της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ο ίδιος ως πρόεδρος της τόνισε ότι   «Η ομάδα είναι δυναμική, για πρώτη φορά έχει τα πάντα τακτοποιημένα, οι παίκτες πληρώθηκαν πριν το μήνα και έχουμε μια ομάδα με φόντα, με επίπεδο. Αυτό είναι, πάμε δυνατά σε ένα δύσκολο βέβαια αγωνιστικό πρόγραμμα.

Παίξαμε με το Διαγόρα, δείξαμε ότι πετύχαμε μια ξεχωριστή νίκη και παλέψαμε και παλεύουμε για να φέρουμε και άλλες νίκες, να πετύχουμε καλά αποτελέσματα και εκτός και εντός έδρας. Ο δεύτερος γύρος είναι εμπρός μας, η ομάδα μας αν παίξει σκληρά θα μπορέσει να φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Το ηθικό υπάρχει, πεδίο δόξης  λαμπρό».

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται το έργο ανάπλασης της οδού Νίκης στην Ν.Πέραμο
Επόμενο άρθροΔεν πρέπει να απομακρυνθούν οι κάτοικοι της Α.Μ.-Θ. από τα διοικητικά κέντρα της Ελλάδας