sxolika_gevmata

Και οι λίγοι που είχαν αμφιβολίες κι απορίες για το φιλόδοξο πρόγραμμα των δωρεάν σχολικών γευμάτων, έχουν ικανοποιηθεί πλήρως με την επιτυχία του, τώρα που το πρόγραμμα υλοποιείται ακόμη καλύτερα, σε σχέση με το πρώτο πιλοτικό διάστημα εφαρμογής του, σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Καβάλας. Ένας λόγος επιπλέον, οι έλεγχοι που έγιναν και είναι περίπου 10, τόσο στο εργαστήριο παρασκευής όσο και στους χώρους παράδοσης, δηλαδή στα σχολεία, από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, τον γνωστό ΕΦΕΤ.
Έλεγχοι που έγιναν αιφνιδιαστικά, στην παραγωγή, τη μεταφορά, την παράδοση καθώς και στο ίδιο το φαγητό που μοιράστηκε στους μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Όλοι οι έλεγχοι απέδειξαν, ότι το φαγητό παρασκευάζεται με τον καλύτερο τρόπο. Μεταφέρεται και μοιράζεται άριστα και είναι πραγματικά εξαιρετικό, με αποτέλεσμα οι μαθητές να το ζητούν και να το προσμένουν κάθε μεσημέρι.

Ας θυμηθούμε, ότι το πρόγραμμα των δωρεάν σχολικών γευμάτων ξεκίνησε σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Καβάλας, τον Ιανουάριο του 2017. Σήμερα επωφελούνται περίπου 1.150 μαθητές, οι οποίοι θα συνεχίσουν να σιτίζονται μέχρι το τέλος των μαθημάτων τον προσεχή Ιούνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Εργασίας, το πρόγραμμα θα συνεχισθεί και από τη νέα σχολική χρονιά, από το Σεπτέμβρη. Υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο τα σχολεία που θα ωφεληθούν και βρίσκονται στο νομό Καβάλας, ν΄ αυξηθούν.Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης Νομού Καβάλας (ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας), μέσω του οποίου βρήκαν δουλειά, δέκα άνεργοι.

Πέραν όλων των άλλων, που πάνω κάτω είναι γνωστά, από την προβολή που δόθηκε στο πετυχημένο πρόγραμμα και από τα αποτελέσματα των ελέγχων που έκανε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω του ΕΦΕΤ, επιβεβαιώθηκε ότι η ποιότητα του φαγητού είναι η καλύτερη δυνατή και η διαδικασία μέχρι το φαγητό να μαγειρευτεί και να φτάσει στα χέρια των μαθητών, είναι επίσης άριστη.  Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι την ολοκλήρωση του Προγράμματος προκειμένου για τη μέγιστη διασφάλιση της ποιότητας των παρασκευασμένων γευμάτων.

Με αυτόν τον τρόπο δικαιώνονται όλοι όσοι αποφάσισαν κι εργάστηκαν σκληρά για την υλοποίηση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα Καβάλας”. Παίρνουν κουράγιο προκειμένου να συνεχίσουν, να γίνουν ακόμη καλύτεροι.

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον αγωγό TAP
Επόμενο άρθροΔίχτυ προστασίας από τους γλάρους στην Καβάλα