Σε φάση προετοιμασίας της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων βρίσκεται η Περιφερειακή Διεύθυνση Παιδείας.

Ο πρόεδρος της κ. Κώστας Μπαντίκος υπογράμμισε πως βρίσκονται οι της διεύθυνσης σε επαφή με όλες τις διευθύνσεις σχολείων για την καλύτερη δυνατή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαντίκο “Είμαστε στην φάση της εγρήγορσης για την όσο το δυνατό πιο σωστή ετοιμότητα επαναλειτουργίας των σχολείων μας την 14η Σεπτεμβρίου.  Είμαστε σε συνεννοήσεις και επαφές με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και αυτές με την σειρά τους με τους διευθυντές σχολικών μονάδων φροντίζουμε να είναι όλα έτοιμα, όσα προβλέπονται για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Επίσης σε συνεργασία με τους Δήμους κάνουμε το παν ώστε να καλυφθούν όλες εκείνες οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη δική τους αρμοδιότητα, όπως για παράδειγμα η πρόσληψης των καθαριστριών και η τοποθέτησή τους στις σχολικές μονάδες για καθαριότητα όπως προβλέπεται και εντός του ωρολογίου προγράμματος, η παραλαβή και τοποθέτηση στις σχολικές μονάδες των μασκών και των αντισηπτικών όπως άλλωστε προβλέπεται».

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Και πρόσθεσε πως «Να πω ότι το προσωπικό είναι στη θέση του, θυμίζω ότι έγινε με την πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών ήρθε ένας μεγάλος αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών, και όλοι πήγαν στις σχολικές μονάδες ενώ έχουμε και τον διορισμό των 3500 στις δομές ειδικές αγωγής.

Άρα από προσωπικό σε αυτή την φάση είμαστε σε πολύ καλό σημείο. Βέβαια ανακατατάξεις και διορθώσεις θα υπάρχουν από έκτακτα γεγονότα τα οποία και αυτά θα αντιμετωπισθούν.

Αυτή η αναβολή της έναρξης από τις 7 στις 14 Σεπτεμβρίου, μετά από απόφαση που έλαβε το υπουργείο Παιδείας, λαμβάνουμε έναν επιπλέον χρόνο για να προετοιμαστούμε καλύτερα”.

Προηγούμενο άρθροΑπέχουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας από τις δευτερογενείς μεταφορές
Επόμενο άρθροΤι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ – Όλο το πακέτο στήριξης της πραγματικής οικονομίας