Σε εγρήγορση βρίσκεται η ΔΕΥΑ Θάσου ιδιαίτερα στα έργα ύδρευσης. Ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Κωνσταντίνος Μανίτσας σημείωσε πως 9 έργα είναι σε εξέλιξη!

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “Πράγματι είναι γεγονός ότι έχουμε σε εξέλιξη μια σειρά από έργα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εδώ και λίγες ημέρες είναι στον αέρα τα 4 έργα και έχουν αναρτηθεί. Μιλάμε για το μάστερ πλαν, είναι η ύδρευση του Πρίνου και του όρμου Πρίνου, η ύδρευση Σκάλας Μαριών.

Αυτή την στιγμή έχουμε 9 έργα ως ΔΕΥΑ και δεν μπορούμε να επωμιστούμε άλλο λόγω έλλειψης τεχνικού προσωπικού. Περιμένουμε να έρθει η στιγμή που θα αποσυμφορηθούμε από δύο έργα για να μπορέσουμε να ανεβάσουμε άλλα δύο τα οποία είναι η ύδρευση των Λιμεναρίων, ένα έργο απαρχής καινούριο εσωτερικού δικτύου και η ύδρευση και αποχέτευση Καλλιράχης – Σωτήρος.

Δυστυχώς θα θέλαμε και αυτά να τα βγάλουμε στον αέρα. Δεν είμαστε στη θέση αυτή την στιγμή και περιμένουμε μια και μέχρι τρία έργα μπορεί ένας μηχανικός να επιβλέψει βάσει νόμου δηλαδή».

ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Τρέχουμε με χίλια όμως!!! Βαρύτητα δίδουμε και στο βιολογικό του Πρίνου μια και μέχρι τέλος Ιουνίου θα είμαστε καθόλα έτοιμοι και έχουμε καταθέσει και πρόταση ένταξης στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του βιολογικού της Σκάλας Ποταμιάς – Σκάλα Παναγίας. Ο οποίος είναι πια 35ετίας και με την ανοικοδόμηση που υπάρχει πλέον δεν επαρκεί. Κατασκευάσθηκε όταν έπρεπε, ήταν κόσμημα για την εποχή, σήμερα όμως είναι στα όρια πια. Έχουμε φτάσει στα όρια για αυτό και λειτουργούμε με ενέσιμα, με βοηθήματα.

Δυστυχώς η εξέλιξη μας προλαβαίνει πάντα. Βγαίνει εμπρός μας. Κανείς δεν περίμενε ότι η περιοχή αυτή το 1992 που φτιάχτηκε βιολογικός για 15 χιλιάδες πληθυσμό θα υπερκάλυπτε και θα φτάναμε σήμερα στις 20 – 25 χιλιάδες μονίμους κατοίκους και φιλοξενούμενους. Για αυτό και είμαστε αναγκασμένοι να σκύψουμε στο πρόβλημα επάνω.

Μιλάμε για την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και σε κατοικίες που έχουμε από όλη την Ελλάδα επισκεψημότητα και ενδιαφέρον για αγορά”.

Προηγούμενο άρθρο«Βόμβα» Μπάιντεν: Να αρθούν οι πατέντες για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ώστε να τερματιστεί η πανδημία
Επόμενο άρθροΜετακινήσεις από νομό σε νομό: Πώς θα γίνονται από τις 15 Μαΐου – Τι εξετάζεται