Σε απόγνωση οι αγρότες των Τεναγών | Στο ίδιο έργο θεατές

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν για μία ακόμα φορά οι καλλιεργητές στα Τενάγη των Φιλίππων. Η έντονη και παρατεταμένη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών μετέτρεψε την περιοχή σε λίμνη.

“Τα νερά της κεντρικής τάφρου γυρνάνε προς τα πίσω αντί να φεύγουν προς τον Αγγίτη. Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν περιγράφεται. Κοντεύουμε να γίνουμε γραφικοί. Αυτοί που μας ακούν είτε θα δυσανασχετούν είτε θα αντιλαμβάνονται τις υποσχέσεις που μας δίνουν προεκλογικά”, δήλωσε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Καβάλας και δημοτικός σύμβουλος, Θέμης Καλπακίδης στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 το πρωί της Δευτέρας (6/4). “Σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα με τις καλλιέργειες και δεν θα μπορούμε να καλλιεργήσουμε αυτά που θέλαμε”, συμπληρώνει ο κ. Καλπακίδης. Κάποια χωράφια πιθανόν να μείνουν ακαλλιέργητα με το χρόνο που εκτιμάται ότι θα χρειαστεί για να στεγνώσει το νερό να είναι πάνω από ένας μήνας (χωρίς επιπλέον βροχές) καθώς σε κάποια σημεία ξεπερνά το ένα μέτρο.

“Ο δήμος δεν έχει τόσο μεγάλη εμπλοκή. Αρμοδιότητα έχει η περιφέρεια και η κεντρική διοίκηση” σημειώνει ο κ. Καλπακίδης.

Η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας γνωστοποίησε ότι «μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού, θα αναλάβει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης, με τη συμμετοχή βουλευτών και παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Καβάλας και δημοτικός σύμβουλος, Θέμης Καλπακίδης στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 από το 1.08.45 έως 1.16.12

Hot this week

4,8 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες αγρότες των Τεναγών Φιλίππων – «Η απόφαση ελήφθη»

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες των Τεναγών...

ΔΕΥΑ Θάσου: Ενημέρωση προς τους καταναλωτές για τις οφειλές

Με τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ν. 5314/2026, ΦΕΚ...

Θέλουμε ξανά Δήμο Φιλίππων;

Η συζήτηση άνοιξε .Δεν πρέπει όμως να μείνει μόνο...

Θανάσης Μητρόπουλος: 3,9 εκατ. ευρώ θα δοθούν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για συντηρήσεις υποδομών

Το Υπουργείο Παιδείας έχει προκηρύξει ένα κονδύλι ύψους 120...

Topics

4,8 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες αγρότες των Τεναγών Φιλίππων – «Η απόφαση ελήφθη»

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες των Τεναγών...

ΔΕΥΑ Θάσου: Ενημέρωση προς τους καταναλωτές για τις οφειλές

Με τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ν. 5314/2026, ΦΕΚ...

Θέλουμε ξανά Δήμο Φιλίππων;

Η συζήτηση άνοιξε .Δεν πρέπει όμως να μείνει μόνο...

Έκκληση για βοήθεια στη Θάσο: Όλοι δίπλα στον Κώστα!

Μια μεγάλη προσπάθεια στήριξης βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θάσο,...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες