Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι γιατροί της Καβάλας σε ότι αφορά τον κορωνοϊό. Ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης σημείωσε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της πανδημίας ευελπιστώντας να βγούμε νικητές.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είμαστε στην καρδιά του τρίτου κύματος της πανδημίας. Η κατάσταση βέβαια δεν είναι όπως το Νοέμβριο. Έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες, έχει νοσήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού και γι’ αυτό βλέπουμε ότι οι εισαγωγές στο Νοσοκομείο της Καβάλας και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νοσηλευόμενων δεν είναι τα ίδια με του Νοεμβρίου. Δεν έχουμε τόσο βαριές νόσους όπως τότε. Περιμένουμε με ανυπομονησία το καλοκαίρι και τη βελτίωση του καιρού που θα δώσει ισχυρό χαστούκι στον κορωνοϊό. Συν τους εμβολιασμούς που αυξάνονται καθημερινά, νομίζω ότι το πρόσημο θα είναι θετικό σε λίγες εβδομάδες. Είναι μονότονο και κουραστικό να το επαναλαμβάνουμε συνέχεια, το ξέρω, αλλά πρέπει να το κάνουμε διότι φτάνουμε στην πηγή και πρέπει να πιούμε νερό».

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Για τους εμβολιασμούς είπε ότι «στην Καβάλα πάμε καλά. Έχουν εμβολιαστεί αρκετοί συμπολίτες μας. Στη Θάσο έχουμε πρόβλημα, εκεί πρέπει να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς, ο Ιατρικός Σύλλογος κάνει κι αυτός κινήσεις προκειμένου να δώσουμε κίνητρα και να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Διότι ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί και η τουριστική εύρυθμη λειτουργία του νησιού, είναι αυτός. Αν δεν εμβολιαστούν οι ίδιοι οι Θάσιοι θα έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να πειστούν και νομίζω είναι θέμα χρόνου να γίνει».

Για τη Johnson & Johnson είπε ότι το εμβόλιο έχει εγκριθεί και μέχρι τις αρχές Απριλίου θα είναι στην Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΕΟΔΥ: 23 νέα κρούσματα κορονοϊού για σήμερα 13/3 στη Καβάλα
Επόμενο άρθροΗ επίσημη απάντηση απο το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης για το χθεσινό περιστατικό με νεαρούς στην Πλατεία της πόλης