Ομαλή είναι η λειτουργία της Δομής Ασημακοπούλου όπου φιλοξενούνται 622 άτομα. Σύμφωνα με τον Διοικητή της κ. Δημήτρη Ρέμμο αναμένεται να γίνουν κάποια έργα υποδομής από τον Δήμο Καβάλας. Συγκεκριμένα είπε ότι «αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στη Δομή 622 άτομα και είναι στο στόχο που έθεσε ο υπουργός τον Ιούνιο στο πλαίσιο της αναδιάταξής της.

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε το Δήμο Καβάλας, όποτε τελεσφορήσουν τα δύο έργα που θα κάνει, δηλαδή τα πεζοδρόμια μπροστά στην Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και τον όρχο που θα μπει 3 μέτρα μέσα ώστε να δημιουργηθεί το πεζοδρόμιο για να έχουν πρόσβαση όσοι μετακινούνται από την Αμερικανικού Σταυρού προς το Lidl. Συν το βόρειο άκρο της Δομής που θα έρθει μέσα και ο χώρος θα αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής.

Αλλάζουμε χωροταξικά, μικραίνουμε δηλαδή. Είναι προσωρινή η μείωση που έχουμε διότι η οριστική θα έρθει με τη δημιουργία του δρόμου. Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη του δρόμου όπως και τα δύο έργα που προαναφέραμε.

Από τα άτομα που φιλοξενούμε, περίπου το 87% είναι από το Αφγανιστάν. Έχουμε 280 αναγνωρισμένους επικουρικής προστασίας που σημαίνει ότι είναι ασφαλείς στον τόπο τους, δεν διώκονται, αλλά για κάποιους λόγους τους δίνουμε επικουρική προστασία στο πλαίσιο του μέχρι να έρθει η χώρα τους σε μια ισορροπία και πολιτική- πολιτειακή ουδετερότητα η κοινωνία. Αυτοί πρέπει να πάρουν διαβατήριο από τη Πρεσβεία τους, η οποία είναι κλειστή. Όπως αποφάσισε η κυβέρνηση, θα τους βγάλουμε επικουρικά διαβατήρια ελληνικά. Οπότε έχουμε θέμα πώς θα τους προετοιμάσουμε αυτούς τους 280 ανθρώπους για να πάνε να βγάλουν ελληνικά διαβατήρια και όχι της χώρας τους, επειδή η Πρεσβεία τους είναι κλειστή».

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Για το θέμα της ασφάλειας στη Δομή είπε ότι «τηρείται από τους ωφελούμενους. Στην ουσία όλοι έχουν καταλάβει ότι οφείλουμε να σεβόμαστε και το μέρος που μένουμε και τους γείτονές μας και ό,τι έχει παραχωρηθεί από το κράτους για να διαβιούν. Οπότε έχουμε μια καλή ισορροπία μεταξύ τους. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα και της δουλειάς που κάνουμε ως ομάδα και της αντιμετώπισης που έχουν από την κοινωνία. Αρκετοί από αυτούς εργάζονται και κάποιοι μάλιστα σε μόνιμες δουλειές. Κάνουν δουλειές που δεν τις κάνουν οι Έλληνες».

Προηγούμενο άρθροΣε θετική τροχιά το Βιοτεχνικό Πάρκο ΑΕ
Επόμενο άρθροΆνοιξε τελικά το κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας