Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Δομή Ασημακοπούλου όπου ήδη μέχρι χθες έγιναν 195. Σύμφωνα με τον Διοικητή της Δομής κ. Δημήτρη Ρέμμο είναι αναγκαίοι οι εμβολιασμοί καθώς παρουσιάστηκαν πολλά κρούσματα προσφάτως, ενώ ξεπεράστηκαν οι όποιες αντιρρήσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «σε 4 μέρες έχουμε κάνει 195 εμβολιασμούς. Επίσης άλλοι 12 πήγαν στο Νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας και έκαναν το εμβόλιό τους. Μαζί με τα ενεργά κρούσματα που είχαμε στη διάρκεια της πανδημίας έχουμε καλύψει ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος του ενήλικου πληθυσμού, πάνω από το 95%. Ίσως να πετύχαμε τόσο καλά αποτελέσματα γιατί έκανα το εμβόλιο πιο μπροστά, είδαν όλοι ότι νόσησα για δύο μέρες με 39 πυρετό και αυτό αποτέλεσε ένα κίνητρο, βλέποντας τον διοικητή να το κάνει. Κινήθηκαν σε μια λογική της ανάγκης να το κάνουν.

Ο κορωνοϊός είναι μια πολύ δύσκολη πανδημία, ένας ιός που εκ των πραγμάτων θα μείνει μαζί μας και τα επόμενα χρόνια. Έχουμε μια καλή προσέγγιση εδώ, δεν υποχρεώνεται κανένας να το κάνει αλλά νομίζω πρέπει να το κάνουμε όλοι. Το έχουν καταλάβει εδώ, με όποιες αντιρρήσεις είχαμε στην πορεία σχετικά με τα self test, αν έπρεπε να τα κάνουν, αν είναι αμαρτία… Έχουμε μία προσέγγιση στο θέμα που νομίζω ότι μας έδωσε κι αυτά τα καλά αποτελέσματα».

ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ

Πρόσθεσε ότι «το καλό είναι ότι δεν αποτελεί, πια, η Δομή κίνδυνο μετάδοσης του ιού για την τοπική κοινωνία. Ποτέ η Δομή δεν αποτελούσε κίνδυνο για την τοπική κοινωνία, διότι οι ωφελούμενοι εδώ δεν έχουν κοινωνικές σχέσεις με τον αστικό πληθυσμό. Υπάρχει μία απόσταση. Το βασικό είναι ότι έχοντας επιτύχει αυτήν την ανοσία, αφού είχαμε νωρίτερα 190 κρούσματα τον Απρίλιο. Είχαμε τότε την αστυνομία που ουσιαστικά τηρούσε τον αποκλεισμό εξόδου από τη Δομή, δεν στείλαμε τα παιδιά στα σχολεία μέχρι να περάσουμε το κύμα. Τώρα ήρθε ο εμβολιασμός που κι αυτοί που δεν νόσησαν έχουν αποκτήσει μία ανοσία οπότε αν το κολλήσουν θα το περάσουν ελαφριά. Είχαμε δύο ωφελούμενους τότε στην εντατική του Νοσοκομείου που σήμερα είναι καλά στην υγεία τους.

Εύχομαι σε όλους να κάνουν το εμβόλιο. Θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε ανοσία. Υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται αλλιώς αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να σκεφτούμε ότι το κοινωνικό σύνολο είναι αλληλοσυνδεόμενο».

Προηγούμενο άρθροΧρηματοδότηση δράσεων απο το Επιμελητήριο Καβάλας
Επόμενο άρθροΗ ρύθμιση των 100 δόσεων ισχύει πλέον και για όσους έχουν οφειλές στο Δήμο Καβάλας