%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%82-778x445

Η παράσταση – αναλόγιο με τίτλο «Κάπα ποιητού» του Κοσμά Χαρπαντίδη, που ανεβάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2017» που φέτος είναι αφιερωμένες στη μνήμη του ποιητή Ιωάννη Κωνσταντινίδη, καθώς συμπληρώνονται εκατό χρόνια από το θάνατό του, παρουσιάστηκε χθες  στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, παρουσία της αντιδημάρχου, κ. Μαρίας Φραντζεσκάκη.

Την χαρά της για την συμμετοχή της παράστασης – αφιέρωμα στον Ι. Κωνσταντινίδη στα «Ελευθέρια 2017», εξέφρασε η Κατερίνα Συμεωνίδου, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα θεατρικό αναλόγιο, το οποίο θα παρουσιαστεί την Πέμπτη, την Παρασκευή και την Κυριακή, στον προαύλιο χώρο του 7ου δημοτικού σχολείου της Καβάλας.

ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ

Όπως ανέφερε στην συνέχεια η κ. Συμεωνίδου, φιλοδοξία, μέσω της παράστασης, είναι να μάθουν για τον Ιωάννη Κωνσταντινίδη, όσοι δεν τον γνωρίζουν, καθώς μέσα από τα κείμενα και τα ποιήματα του, που θα ακουστούν στην παράσταση, θα αναδειχθεί η δράση του πατριώτη ποιητή.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Κοσμά Χαρπαντίδη, ο οποίος με την σειρά του σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ανθολόγιο του έργου του Ι. Κωνσταντινίδη, μέσω του οποίου μπορεί να γίνει αντιληπτό το βεληνεκές του.

Ο κ. Χαρπαντίδης συμπλήρωσε ότι ο Ι. Κωνσταντινίδης δεν ήταν μόνο ένας ποιητής, αλλά μια σύνθετη προσωπικότητα που μετείχε στο κομιτάτο για την απελευθέρωση της Καβάλας.

ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΕ

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρπαντίδης, ήταν ένας επιτυχημένος καπνέμπορος και θαυμαστής του Ελευθερίου Βενιζέλου. Μάλιστα τόνισε ότι αποτέλεσε στόχο τεσσάρων τουλάχιστον δολοφονικών αποπειρών, καθώς Τούρκοι και Βούλγαροι, τον είχαν στοχοποιήσει, λόγω της πατριωτικής του δράσης.

Ο Κοσμάς Χαρπαντίδης, χαρακτήρισε την ποίηση του Ι. Κωνσταντινίδη εθνική, κάτι που συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, όπως είπε, ενώ ανέφερε ότι μέσα από το κείμενο του «Κάπα ποιητού» γίνεται προσπάθεια να αναδειχθεί το σύνολο της δράσης και η ποιητική διάσταση του Ιωάννη Κωνσταντινίδη.

Προηγούμενο άρθροΞ.Κροκίδης: Δεν μπορεί κανένας με τα θέλω του να «εκβιάζει» καμία μονάδα υγείας
Επόμενο άρθροΔράση κατά του μελανώματος απο τον σύλλογο εθελοντών κατά του Καρκίνου