Απορρίφθηκε, με απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θόδωρου Καράογλου, η αίτηση υπαγωγής στο καθεστώς ενισχύσεων «Νέες ανεξάρτητες ΜΜΕ», του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ RESORTS IKE».

Πρόκειται για την περιβόητη επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών, η οποία για άλλη μια φορά μεταφέρθηκε στις καλένδες. Η αίτηση απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις υπαγωγής του επενδυτικού σχεδίου στις διατάξεις του νόµου 4399/2016.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Δήμος Παγγαίου θα ξεκινήσει ενέργειες για την παραχώρηση τους στον ίδιο. Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, μετά από πρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος τόνισε ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Δήμος θα πρέπει να ξεκινήσει ενέργειες διεκδίκησης των Λουτρών τουλάχιστον παραχώρησης κατά χρήση.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Μπαταλογιάννης συμφώνησε στο θέμα της διεκδίκησης τονίζοντας «ο Δήμος Παγγαίου πρέπει να μπει στο παιχνίδι διεκδίκησης των Λουτρών Ελευθερών».

Ο Γιώργος Γερομάρκος αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στα όσα είχανε γίνει όταν ήταν περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της Αναπτυξιακής της Περιφέρειας που είχε την διαχείριση των Λουτρών Ελευθερών, σημείωσε «θα χρειαστεί τιτάνιος αγώνας για την αποδέσμευση των Λουτρών από την Εργοανάπτυξη (Περιφέρεια). Να ξεκινήσει η διαδικασία με πλάνο σαφέστατο για το τι θέλουμε να κάνουμε. Συμφωνούμε με την πρωτοβουλία και την στηρίζουμε».

«Εμείς το βλέπουμε με άλλο μάτι», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μιχάλης Διαμαντόπουλος, «να λειτουργήσουνε τα Λουτρά προς όφελος της περιοχής και των πολιτών».

Μετά τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον δήμαρχο Παγγαίου να ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την παραχώρηση των Λουτρών Ελευθερών στο Δήμο Παγγαίου.

Πηγή:Ενήμερος του Παγγαίου

Προηγούμενο άρθροΜνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Λυκείου Λιμένα Θάσου και του Γερμανικού σχολείου στο Μέτσιγκεν
Επόμενο άρθροΝίκος Παναγιωτόπουλος: Ο Ερντογάν ζήτησε να πέσουν οι τόνοι