Ολοκληρώθηκε η αντιπυρική περίοδος για την Καβάλα. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας κ. Μανδρανής σημείωσε σε δηλώσεις του ότι η χρονιά έκλεισε με πολύ καλό πρόσημο.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι για την περιοχή μας και για το νομό μας η αντιπυρική περίοδος πήγε πολύ καλά.

Παρόλο που στα στατιστικά μας στοιχεία φαίνεται ένας αριθμός πυρκαγιών περί τις 200 αν και αυτό περιλαμβάνει και δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, και υπολείμματα καλλιεργειών και γεωργικές εκτάσεις, παρόλα αυτά πολλές ήταν ψευδείς αναγγελίες.

Υπάρχει μια ευαισθησία στον κόσμο στην άμεση ενημέρωσή μας και αυτό είναι πράγματι το ζητούμενο, να προλαβαίνουμε δηλαδή τις πυρκαγιές στην έναρξη τους και αυτό είναι πολύ βασικό. Ας μην ξεχνάμε αυτό που λέμε εμείς εδώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι στο πρώτο δευτερόλεπτο η φωτιά σβήνει με ένα ποτήρι νερό, στο δεύτερο πρέπει να καλέσεις βοήθεια. Όσο πιο γρήγορα, τόσο πιο εύκολα και πιο μικρές οι απώλειες. Άρα η άμεση και σωστή ενημέρωση βοηθούν στο να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΙ

Και πρόσθεσε πως «Βέβαια σε αυτή την προσπάθεια δεν ήμασταν μόνοι. Έχουμε την συνδρομή από τα εναέρια μέσα που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, τα δύο πεντζετέλ και το ένα ελικόπτερο δηλαδή και επίσης έχουμε βοήθεια και από τους εθελοντές και μάλιστα μιλάμε για ομάδες εγγεγραμμένες στην Γραμματεία Προστασίας».

Και όλα αυτά υπό την εποπτεία και του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας και τον κ. Κυβράκη ενώ ο ίδιος δεν παρέλειψε να εξάρει και στην ευαισθησία και την συνδρομή των Δήμων του Ν. Καβάλας και δη τα γραφεία πολιτικής προστασίας των Δήμων. Μια συνεργασία πολύ καλή όπως ο ίδιος είπε.

“Ήταν μια χρονιά καλή για την περιοχή μας. Αλλά για την Εύβοια, την Αττική και την Πελοπόννησο το Πυροσβεστικό Σώμα στάθηκε σε κατάσταση γενικής επιφυλακής και μας έστειλαν ως εξοπλισμό μηχανοκίνητο και έμψυχο δυναμικό προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτήσεις. Έφυγε μεγάλος αριθμός στα μέρη που ανέφερα από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΑυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα καύσιμα προβληματίζουν τους επαγγελματίες της Καβάλας όπως δηλώνει ο Θ. Χατζηχρήστος
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την Βόρεια Ελλάδα