Αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Δομή Ασημακοπούλου. Ο Διοικητής της κ. Δημήτρης Ρέμμος σημείωσε αναμένουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Όπως τόνισε αρχικά “Πράγματι ξεκινούν οι εμβολιασμοί και αυτό είναι πρόγραμμα του ΕΟΔΥ μια και θα μας δοθεί και σχετική απόφαση από τα κεντρικά. Τώρα οι εμβολιασμοί έχουν ξεκινήσει ήδη στην ηπειρωτική Ελλάδα, έχουν γίνει στης Αλεξάνδρεια για παράδειγμα, στα Διαβατά, και μετά θα εμβολιαστούν σε Δράμα, Σέρρες και σε Καβάλα.

Αναμένουμε το πρόγραμμα για να δούμε πότε θα εμβολιαστούν και οι δικοί μας φιλοξενούμενοι στη δομή. Περιμένουμε το πρόγραμμα λοιπόν, όταν 813 είναι οι φιλοξενούμενοι στη δομή από τους 1050 που είχαμε τον χειμώνα.

Βέβαια όπως είχε εξαγγελθεί θα γίνει και η χωροταξική και η ποσοτική μείωση και εμείς απλά δουλεύουμε και ακολουθούμε το πλάνο της ηγεσίας του υπουργείου. Δηλαδή αφού οι ροές έχουν μειωθεί, σταδιακά θα μειωθούν και οι φιλοξενούμενοι».

Η ΜΕΙΩΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Εδώ θα πρέπει να φτάσουμε τους 650 ανθρώπους. Με αυτούς που έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να εμβολιαστούν και είναι 280 και τους 190 που έχουν ήδη νοσήσει την προηγούμενη περίοδο θα φτάσουμε σε σημεία πάντα από 95-98% ανοσίας στους ενήλικες βέβαια. Θα έχουμε καλύψει ένα μεγάλο ποσοστό για την εξασφάλιση της ανοσίας. Όσο για το προσωπικό μας, εδώ έχουμε ένα κρούσμα και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο και ό,τι χρειάζεται».

Προηγούμενο άρθροΓΕΩΤΕΕ Θράκης: “Το φυτοπλαγκτόν στη θάλασσα θα φέρει καλύτερες ψαριές
Επόμενο άρθροΣτην Κύπρο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος- Κατέθεσε λουλούδι στη μνήμη του Ήρωα Δημήτρη Τσαμκιράνη