Ξεκίνησαν από χθες τα μειωμένα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ για τους καταναλωτές γεγονός που θα ανακουφίσει σημαντικά κυρίως τις κατώτερες τάξεις. Ήταν μία δέσμευση της Διοίκησης προς τους καταναλωτές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιχειρήσεις κ. Χαράλαμπος Κουφατζής.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «ξεκίνησαν από σήμερα (σ.σ. χθες) τα μειωμένα τιμολόγια για τους καταναλωτές. Όπως ανακοινώσαμε και το προηγούμενο διάστημα είναι μια δέσμευση που υλοποιείται και πλέον οι καταναλωτές με τους καινούργιους λογαριασμούς θα δουν μια σημαντική μείωση στα τιμολόγια ύδρευσης. Η κερδοφορία της ΔΕΥΑΚ των τελευταίων 4 χρόνων μετακυλάει, επιτέλους, στους καταναλωτές ώστε να ελαφρυνθούν σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Ενδεικτικά, για έναν καταναλωτή ο οποίος θα κατανάλωνε «μηδέν» κυβικά από 24 ευρώ θα πληρώνει περίπου 15 και για κάποιον που καταναλώνει 30 κυβικά τοι τετράμηνο, από 55 ευρώ θα είναι γύρω στα 36 ευρώ η καινούργια χρέωσή του. Μιλάμε για μεγάλες μειώσεις για τους μικρούς καταναλωτές και μειώσεις συνολικά για όσους καταναλώνουν μέχρι 180 κυβικά το 4μηνο».

ΕΡΓΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Για τα έργα υδροδότησης στους Φιλίππους για τα οποία ξεκίνησε η διαδικασία, είπε ότι «οι μελέτες είναι έτοιμες από την πλευρά της υπηρεσίας. Αναμένουμε τη χρηματοδότηση, πλέον, από το υπουργείο Ανάπτυξης. Είμαστε σε καλό δρόμο. Υπάρχει συνεννόηση μεταξύ του υπουργείου, του δήμου και της ΔΕΥΑΚ, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα. Αυτό που μένει τώρα είναι να δοθεί το ΟΚ και να δοθεί η χρηματοδότηση από το υπουργείο ώστε να αρχίσει η υλοποίηση του έργου».

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Για τα άλλα θέματα της ΔΕΥΑΚ είπε ότι «έχει πολλές βλάβες. Φυσικά η υπηρεσία είναι σε συνεχή εγρήγορση ώστε να αντιμετωπίζονται το συντομότερο. Έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο ώστε οι βλάβες να αντιμετωπίζονται εντός 24ώρου και καλώ όποιον πολίτη έχει πρόβλημα, να ενημερώνει την επιχείρηση ώστε να αντιμετωπίζονται τα θέματα. Έχουμε το ζήτημα το μεγάλο που προέκυψε και δυστυχώς αν και δεν θέλαμε πρέπει να ασχοληθούμε, με τον δήμαρχο Δοξάτου κ. Δαλακάκη ο οποίος έχει παρουσιάσει κάποιες αιτιάσεις για αποζημίωση λόγω χρήσης νερού από τις πηγές Κεφαλαρίου και θέλει να διενεργηθεί ένα δημοψήφισμα. Εμείς συζητάμε με τους νομικούς μας για να σταματήσουμε κάθε διεκδίκηση που θα μπορεί να πλήξει την Καβάλα. Η διαχείριση των υδάτων γίνεται πλέον σε κρατικό επίπεδο, η διανομή και η αδειοδότηση για το ποιος θα χρησιμοποιήσει και πώς θα υδροδοτηθεί η Καβάλα γίνεται από τη Διεύθυνση Υδάτων κρατικά και δεν ανήκουν τα νερά σε κάποιον δήμο –αυτό είναι γνωστό σε όλους. Επίσης, για τη διενέργεια δημοψηφίσματος να τονίσω ότι σύμφωνα με τον Καλλικρατικό νόμο που διέπει τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, απαγορεύεται να γίνει τη χρονιά των εκλογών, οπότε σε νομικό επίπεδο είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα υδροδότησης των δημοτών της Καβάλας. Ο δήμαρχος Δοξάτου πρέπει να ξέρει ότι και σε περίπτωση που καταφέρει να σταματήσει την υδροδότηση του μεγάλου αγωγού που πηγαίνει προς την Καβάλα, αν κάνει κάτι τέτοιο πρώτα απ’ όλα θα έχει νομική απάντηση γιατί είναι ήδη ενημερωμένη η Εισαγγελία της περιοχής, διότι απαγορεύεται να σταματήσει την υδροδότηση σε πολίτες του κράτους. Επιπλέον, μπορεί να δημιουργήσει τέτοιο τεχνικό πρόβλημα στον αγωγό που δεν πιστεύω ότι θα έφτανε ολόκληρη η περιουσία του δήμου Δοξάτου για να αποζημιώσει τον Δήμο Καβάλας».

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα για την συνοικία της Παναγίας Καβάλας με θέμα «Μελετούμε το παρόν – Σχεδιάζουμε το μέλλον»
Επόμενο άρθροΑύριο Κυριακή ο υπ.Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης θα παρουσιάσει στην Καβάλα μέρος των υποψηφίων του συνδυασμού του