Σχέδιο μπαζούκας” χαρακτήρισε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στο ραδιόφωνο Lobby 101.8 το πρωί της Πέμπτης (21/5).

Λιγότερους φόρους για όσους πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού, μείωση του ΦΠΑ καθώς και μειώσεις φόρων για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που χάνουν εδώ και μήνες το 40% των εισοδημάτων τους από ενοίκια προβλέπει το νέο πακέτο ελαφρύνσεων. “Ήταν ένα σχέδιο μπαζούκας για την ανάσχεση της κρίσης και της ύφεσης, ένα σχέδιο γέφυρα για να περάσουμε από τη σημερινή υγειονομικής κρίση στην απέναντι όχθη, την ανάπτυξη“, δήλωσε o Νίκος Ρωμανός.

Μεγάλο μέρος των μέτρων έχει διάρκεια από τον Ιούνιο έως και το τέλος Οκτωβρίου ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη στήριξη των κλάδων του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Σε ότι αφορά τις κινήσεις και την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Ρωμανός σημείωσε ότι: “παραείναι αμήχανες οι αντιδράσεις ακόμα και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι γραμμή κριτικής θα ακολουθήσουν“. Στην κριτική περί μείωσης μισθών ο κ. Ρωμανός είπε πως: “Δεν γίνεται να είναι ένα πακέτο, όπως το χαρακτηρίζουν, εργασιακού μεσαίωνα από τη μία και από την άλλη ένα καλό πακέτο που όμως δεν θα πραγματοποιηθεί γιατί υποτίθεται θα πάμε σε εκλογές. Ας αποφασίσουν τι θα λένε. Προφανώς δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα η μείωση των μισθών.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της εργασίας και όχι της ανεργίας: “Από όποια πλευρά και να το δει κάποιος μπάζει από παντού, δεν έχει λογική και είναι και χυδαίο γιατί υποτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερ των εργαζομένων.  Το μόνο που κάνει είναι να πριμοδοτεί απολύσεις, γιατί όταν είσαι απέναντι σε αυτό το σχέδιο η μόνη εναλλακτική είναι οι απολύσεις”.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του, μετά και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού: “Το Μένουμε Όρθιοι, έπρεπε να λέγεται Μένουμε Ιδιοι, ξεκίνησε με ένα πακέτο που τότε μας κούναγαν το δάχτυλο. Τότε ήταν παρόμοιο στο οικονομικό σκέλος (δημοιονομικά) με αυτό που ανακοινώσαμε χθες, και τώρα προφανώς δεν θα έχει νόημα να υπόσχονται τα ίδια λεφτά και πάντα θα πρέπει να υπόσχονται και κάτι παραπάνω. Η διαφορά είναι ότι εμείς είμαστε ρεαλιστές, έχουμε σχέδιο, προχωράμε σοβαρά και στοχευμένα. Δεν έχουν πέσει ξανά τόσα λεφτά σε τόσο μικρό διάστημα στην αγορά. Εκτός από τα σχεδόν 25 δις περιμένουμε άλλα 8 δις από τη συμφωνία Μέρκελ Μακρόν” είπε ο κ. Ρωμανός.

Για την κουβέντα περί πρόωρων εκλογών ξεκαθάρισε πως “το σενάριο δεν υπάρχει. Είναι βλακώδες, δεν έχει λογική και βάση. Έχει διαψευστεί και ο ανασχηματισμός”.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Νίκος Ρωμανός στο Lobby 101.8 από το 52.40

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΧόρτα, κλαδιά και αντικείμενα πεταμένα | Εξοργισμένοι οι κάτοικοι
Επόμενο άρθροΤο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ απέρριψε την πρόταση του Νοσοκομείου Καβάλας για την καταβολή των οφειλόμενων ποσών με διαγραφή των προσαυξήσεων