Μεταξύ των πρώτων περιοχών της χώρας που εντάσσονται στο πρόγραμμα αναδασώσεων το οποίο σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ο Πρίνος και η Αλυκή της Θάσου.
Περιοχές που είχαν υποστεί μεγάλες καταστροφές κατά την πυρκαγιά το 2016 και η αναδάσωση δεν έχει προχωρήσει με φυσικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, βάσει του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων, προγραμματίζεται τα επόμενα χρόνια να φυτευτούν 35.000 στρέμματα στην Πρίνο και 44.500 στρέμματα στην Αλυκή, με στόχο να επανέλθει η ισορροπία στο διαταραγμένο οικοσύστημα του νησιού.

Προηγήθηκε σειρά επαφών του Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριου Λαζαρίδη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η οποία τελικά έκανε δεκτό το αίτημά του για τη συμβολή της Πολιτείας στην αναγέννηση των καμμένων περιοχών της Θάσου.
Ο κ. Λαζαρίδης, για την εξέλιξη αυτή, έκανε την εξής δήλωση:
«Η Θάσος αναγεννιέται.

Το όμορφο νησί μας περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που προβλέπει την αποκατάσταση των καταστροφών τις οποίες υπέστη στην προ τεσσάρων ετών πυρκαγιά.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό, κ. Κ. Χατζηδάκη για την άψογη συνεργασία που είχαμε επί του συγκεκριμένου ζητήματος, προκειμένου να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.
Το δάσος είναι η πηγή ζωής και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το προστατεύει έμπρακτα».

Προηγούμενο άρθροΈκανε το εμβόλιο κατα του κορονοϊού ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος
Επόμενο άρθροΑνασχηματισμός: “Φουντώνουν” ξανά τα σενάρια – Ποια ονόματα ακούγονται