Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας ξεκίνησε την δωρεάν διανομή των self test για τους μαθητές. Σύμφωνα με την πρόεδρό του κ. Σίσσυ Ρακιντζή η πλατφόρμα περιλαμβάνει 5 self test.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ξεκίνησε από τη Δευτέρα η δωρεάν διάθεση των σελφ τεστ στους μαθητές για τις επόμενες μέρες. Το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να τα προμηθευτούν οι γονείς από τα φαρμακεία είναι αυτή τη φορά από τη 1 έως τις 6 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο, μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Να τα προμηθευτούν από μας έγκαιρα μέσα στις προθεσμίες αυτά τα 5 σελφ τεστ ώστε να μην χρειαστεί να τα πληρώνουν. Τα τεστ καλύπτουν τα παιδιά ως τις 22 Νοεμβρίου, οπότε και θα συνεχίσει με την επόμενη χορήγηση των τεστ.

Το σελφ τεστ αποδείχθηκε πάρα πολύ αποδοτικό, με πολύ μεγάλο όφελος όσον αφορά τη διασπορά του κορωνοϊού. Γίνεται έγκαιρα η διάγνωση στα παιδιά και είναι καλό και για τις οικογένειές τους, τις τάξεις και τα σχολεία τους. Έτσι ελέγχονται τα κρούσματα και αποφεύγεται η μεγάλη διασπορά».

ΕΜΒΟΛΙΑ

Για τα ράπιντ τεστ που γίνονται στους πολίτες είπε ότι «συνεχίζεται κανονική η διαδικασία. Τα κάνουμε και εμείς στα φαρμακεία. Είναι μία υποστήριξη, μια δεύτερη διενέργεια μετά από τους μικροβιολόγους. Ανά πάσα στιγμή που θέλει κάποιος να κάνει το τεστ για την επόμενη μέρα, είναι εύκολη η πρόσβαση στο φαρμακείο. Καλώς μπήκαμε ως επικουρικοί στην πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας και στα ράπιντ τεστ που επίσης σταματούν ένα κομμάτι διασποράς.

Με την ευκαιρία της τρίτης δόσης εμβολιασμού, καλό θα είναι να ανεβάσουμε τα ποσοστά μας προκειμένου να χτιστεί το τείχος ανοσίας και να περάσουμε έναν χειμώνα όχι τόσο βαρύ όσο δείχνουν τα κρούσματα ότι έρχεται. Λόγω και του ότι τα μέτρα προστασίας φαίνεται ότι δεν τηρούνται, τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά ραγδαία. Καλό θα ήταν να συνεργαστούμε όλοι μαζί για ανά αποτρέψουμε τη μετάδοση του ιού και το βασικότερο μέσο είναι ο εμβολιασμός. Είναι και η γρίπη που έρχεται και αν συνδυαστεί με τον covid θα γίνει μια μεγάλη έκρηξη που καλό θα είναι να την προλάβουμε».

Προηγούμενο άρθροΔίνουν και παίρνουν τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού… made in Βουλγαρία
Επόμενο άρθροΔειγματοληπτικοί έλεγχοι της ομάδας ΚΟΜΥ Θάσου του ΕΟΔΥ στις 04, 09, & 11-11-2021 σε οικισμούς της Θάσου