Στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 μίλησε το πρωί της Δευτέρας (23/3) ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης σχετικά με τα νέα μέτρα εξάπλωσης του κορωνοϊου, τη λειτουργία του δήμου, τις δράσεις από εδώ και πέρα, αλλά και τις εξαγγελίες το επόμενο χρονικό διάστημα. Τα συνεργεία του δήμου είναι σε ετοιμότητα, κυρίως της καθαριότητας, των τεχνικών υπηρεσιών και της ΔΕΥΑΚ όπου μέσω του citycare μπορεί κάποιος να αναφέρει το παράπονό του και επεμβαίνουν όπου χρειάζονται.

Το “βοήθεια στο σπίτι” έχει στελεχωθεί με περισσότερο κόσμο αυτοί οι εργαζόμενοι που ήταν στα ΚΑΠΗ ή στους παιδικούς σταθμούς πλέον περνούν εκεί ώστε να δουλεύουν εκ περιτροπής και να καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των αδειών ειδικού σκοπού για να προσφέρουν και όπου χρειαστεί μετά τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας” σημειώνει ο κ. Μουριάδης.

Οι ευπαθείς ομάδες μπορούν να επικοινωνούν στο 2513 500000 ώστε να μπορούν εξυπηρετηθούν είτε σε ένα σούπερ μάρκετ είτε σε φάρμακα. 

Ωστόσο ο δήμαρχος Καβάλας έκανε λόγο για τον τρόπο με τον οποίο ο δήμος Καβάλας καλείται να διαχειριστεί τους άστεγους λέγοντας χαρακτηριστικά πως: “Η γύμνια ενός δήμου φαίνεται σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Δεν υπάρχει στέγη για απόρους ώστε να μπορούν να φιλοξενούνται. Προσπαθούμε να δούμε που θα πάμε τους αστέγους οι οποίοι υπάρχουν στην πόλη και είναι περίπου 10 άτομα και από 40 έως 60 ετών”.

Επίσης η δημοτική αστυνομία επιτηρεί σημεία της πόλης όπου αυτό χρειάζεται συμβάλλοντας στο έργο της ΕΛΑΣ. “Πρέπει να καταλάβουμε αυτό που γίνεται τώρα ότι είναι πολύ σοβαρό. Δεν πρόκειται μόνο για την υγεία αλλά για την ζωή όλων μας”.

Σχετικά με την δομή του “Ασημακοπούλου”ο κ. Μουριάδης αναφέρει πως: “Υπάρχει μία ανεξέλεγκτη κατάσταση εισόδου και εξόδου. Όσο και να είναι ανοιχτή η δομή πρέπει να πάρουμε τα μέτρα που ισχύουν για την υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι μία ωρολογιακή βόμβα για του ίδιους. Οι βουλευτές του νομού επικοινώνησαν με τον κ. Μηταρράκη και θα υπάρχει αστυνομία για έλεγχο. Θα ληφθούν επίσης μέτρα για καλύτερη καθαριότητα, ενώ θα τοποθετηθεί σε κάθε τέτοιο χώρο ένας διοικητής ο οποίος θα ελέγχει τα μέτρα ασφαλείας, καθαριότητας όπως σε μία οργανωμένη κοινωνία.

Ακόμα όπως αναφέρει ο δήμαρχος Καβάλας, υπάρχει μία σειρά από οικονομικά μέτρα τα οποία θα αναγγελθούν τις επόμενες ημέρες: “η ΔΕΥΑΚ δεν θα κόβει το νερό γι’ αυτό το διάστημα ή οποιος καθυστερεί δεν θα υπάρχει η προσαύξηση. Οι δόσεις και οι ρυθμίσεις δεν θα χαθούν. Οπως επίσης και για τα καταστήματα και για τα τραπεζοκαθίσματα τα οποία μισθώνει ο δήμος θα απαλλαγούν από τα ενοίκια. Αγοράζουμε τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο. Θέλουμε να δούμε πως μοιράσουμε τα τρόφιμα του ΤΕΒΑ και να δούμε και πως θα δώσουμε το χρηματικό βοήθημα. Σε πρώτη φάση θα δώσουμε σε αυτούς που είναι δικαιούχοι, ενώ θα δώσουμε ένα ακόμα ποσό που θα κυμαίνεται από 300 έως 600 ευρώ και ετοιμάζουμε αναμόρφωση του προϋπολογισμού για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τον κωδικό των ενισχύσεων. Πλέον οι εκδηλώσεις οι οποίες γίνονται όπως Cosmopolis, AirShow οι επιχορηγήσεις ότι ήταν να δοθούν κόβονται για να δοθούν για τις ενισχύσεις των συνδημοτών αλλά και για την υλοποίηση των μέτρων”.

Eπισης ο δήμαρχος Καβάλας κάλεσε τους δημότες όσο γίνεται να μην βγάζουν ογκώδη αντικείμενα ή αν είναι μεγάλη ανάγκη αυτό να γίνεται κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία καθαριότητας. Επίσης κάλεσε τους πολίτες, επειδή γίνεται χρήση γαντιών, η απόρριψη τους να γίνεται στους πράσινους κάδους.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δηλώνει ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης στο Lobby 101.8 από: 1.27.00 έως 1.41.23

 

 

Προηγούμενο άρθροΚΕΣΥ Καβάλας | Ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη για μαθητές και γονείς
Επόμενο άρθροΠ.Ε. Καβάλας | Πρόστιμα ακόμα και λουκέτο σε όσες επιχειρήσεις τροφίμων δεν τηρούν τα μέτρα