Οι εργαζόμενες του “Βοήθεια στο Σπίτι” εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση, ρωτώντας δημόσια τον δήμαρχο Καβάλας για ποιο λόγο “προτίθεται να υποβάλλει έφεση κατά της  πρωτόδικης απόφασης 59/2020, η οποία αναγνωρίζει τη σχέση εργασίας μας με το Ν.Π.Δ.Δ. σε αορίστου χρόνου, δικαιώνοντας ένα δίκαιο και πολύχρονο αίτημά μας”.

Αναλυτικά:

“Με μεγάλη μας έκπληξη  πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμαρχος Θ. Μουριάδης  προτίθεται να υποβάλλει έφεση κατά της  πρωτόδικης απόφασης 59/2020, η οποία αναγνωρίζει τη σχέση εργασίας μας με το Ν.Π.Δ.Δ. σε αορίστου χρόνου, δικαιώνοντας ένα δίκαιο και πολύχρονο αίτημά μας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή, υπογραμμίζοντας  το σημαντικό έργο που επιτελούσαμε  όλα τα προηγούμενα  χρόνια και τη κατάφορη αδικία  που βιώσαμε με την ιδιότυπη ομηρία που υφιστάμεθα από τις εκάστοτε ηγεσίες 17 χρόνια τώρα.

Αναρωτιόμαστε που πήγαν οι πανηγυρισμοί του Δημάρχου.  Γιατί ακυρώνει τις δημόσιες δηλώσεις ότι επιτέλους η πολιτεία αναγνωρίζει το δικαίωμα μας σε  μια μόνιμης διάρκειας εργασία; Να σημειώσουμε ότι όσο διαρκεί η πανδημία του κορωνοϊού, όλο το προσωπικό του ΒΣΣ βρέθηκε στηv  α΄ γραμμή της κοινωνικής προσφοράς, να βοηθήσει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου.

Καλούμε το Δήμαρχο να επανεξετάσει την απόφασή του!

Αναμένοντας την απάντηση του κάνουμε γνωστό ότι θα εξαντλήσουμε από πλευρά μας κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας που μας αναγνώρισε το δικαστήριο”.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΒΣΣ

ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Προηγούμενο άρθροΛιμεναρχείο Καβάλας | Παράταση απαγορεύσεων μέχρι 4 Μαΐου
Επόμενο άρθροΟι κτηνοτροφικοί σύλλογοι ζητούν διαγραφή των ποινών στη συνδεδεμένη ενίσχυση των βοοτρόφων του 2018 και παλαιότερα