img_1886.jpg
Εργασίες για την υποδοχή προσφύγων γίνονται την τελευταία εβδομάδα σε συγκεκριμένα σημεία στο Δήμο μας προκειμένου να υποδεχτούμε -φιλοξενήσουμε πρόσφυγες που αποβιβάζονται στο λιμάνι Καβάλας .
Πιθανός Χώρος υποδοχής..

Το ΚΕΓΕ στη Χρυσούπολη εδώ και μια εβδομάδα προετοιμάζεται ,άγνωστο εάν δεχτεί όμως αφού αυτό άπτεται στην έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου .

Αναφέρονται επισης δύο σχολικά κτήρια που δεν λειτουργούν την συγκεκριμένη σχολική περίοδο .

Στην επιλογή του χώρου αυτών καλό θα ήταν ,όπως συμβαίνει και σε άλλες τοπικές κοινωνίες να ληφθεί σοβαρά υπόψη να βρίσκεται αυτός εκτός αστικού ιστού

Οι επιλογές των προαναφερθέντων χώρων δεν συνάδουν με αυτό.

Στην βιομηχανική περιοχή πλησίον της Χρυσούπολης υπάρχουν κατά την άποψη κατοίκων της περιοχής και παρακαλούμε να ληφθεί σοβαρά από τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων ,χώροι που αφού αναζητηθούν και προετοιμαστουν κατάλληλα μπορούν να προσφέρουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης .

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου

Αποφάσεις !

 Αποφάσισε να διαθέσει χρήματα για την αγορά ειδών που θα βοηθήσουν τους πρόσφυγες.

Όσο για χώρους φιλοξενίας, θα διαθέσει ότι έχει.

Πρόκειται για μικρούς χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 100 πρόσφυγες περίπου.

Χθες το απόγευμα ο κ. Τσομπανόπουλος έκανε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Φωνής της Αμερικής στο Αγίασμα όπου δύο κτίρια είναι μικρά αλλά και σε πολύ κακή κατάσταση.

Δεν έχουν γίνη έως αυτή τη στιγμή που γράφεται το κείμενο ,συγκεκριμένα ποιους χώρους θα ενεργοποίηση ο Δήμος και πότε ! (η τοπική κοινωνία λάμβανε συνεχώς διαβεβαίωση από τη Δημοτική αρχή περί του αντιθέτου )

Οι Εθελοντική Σύλλογοι και οι κάτοικοι του Δήμου Νέστου καλούνται να είναι σε ετοιμότητα για συνδρομή βοήθειας εφόσον ζητηθεί.

Πηγή:https://chrysoupolinews.wordpress.com/2016/03/03/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83-%ce%bd%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%83-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84/

Προηγούμενο άρθροΜυτιλήνη: Η συγκινητική ιστορία της μάνας που ξαναβρήκε τα 5 παιδιά της, μετά από 20 μέρες (Φωτό)!
Επόμενο άρθροΚ.Παπακοσμάς: Πρίν τέσσερα χρόνια….