Με 100 δόσεις δύναται πλέον και οι δημότες Καβάλας να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Προμούσα με την νέα εγκύκλιο ρυθμίζονται οι οφειλές με πολλές δόσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι «σύμφωνα με μία τελευταία εγκύκλιο που ξεκαθαρίζει κάποια θέματα που του νόμου περί ρυθμίσεων, μπορούν πλέον οι δημότες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους έως και 100 δόσεις, ενώ τώρα μπορούσαν μέχρι 24. Υπήρχαν αρκετά παράπονα από συνδημότες που τους ήταν αδύνατον να μπουν στη διαδικασία των 24 δόσεων. Τώρα μπορούν να το ρυθμίσουν καλύτερα.

Μπορούν να βεβαιωθούν οφειλές που προέκυψαν από τις 15 Φεβρουαρίου 2020 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 για οφειλές προς τους δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και των απωλειών παλιών ρυθμίσεων που έχουν προκύψει από τις 15 Φεβρουαρίου μέχρι τις 11 Ιουνίου 2021. Σε περίπτωση που κάποιος δεν επιθυμεί τις 100 δόσεις και θέλει να πληρώσει εφάπαξ το ποσό, απαλλάσσεται εξ ολοκλήρου από τις προβλεπόμενες επιβαρύνσεις και προσαυξήσεις. Σε ρύθμιση δόσεων, μπορεί να ρυθμίσει και να απαλλαχθεί από τις δόσεις σε ποσοστό ανάλογα με τις δόσεις που κάνει. Όσο λιγότερες δόσεις κάνει τόσο μεγαλύτερη απαλλαγή θα έχει από τις προσαυξήσεις. Η ελάχιστη δόση είναι τα 20 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και 50 ευρώ για επιχειρήσεις».

ΠΟΙΟΙ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ

Πρόσθεσε ότι «στη ρύθμιση υπάγονται κι όσοι τελούν σε αναστολή, όσοι έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση κι όσοι δεν έχουν βεβαιωθεί οι οφειλές τους διότι εκκρεμεί δικαστική απόφαση και αμφισβήτηση. Εδώ μπορούν να ενταχθούν και οι συνεπείς προς την ισχύουσα ρύθμιση και κρίνουν ότι είναι πιο συμφέρουσα αυτή των 100 δόσεων. Μπορούν να ρυθμιστούν μισθώματα, εισφορά σε χρήμα, τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων, τέλος παρεπιδημούντων, πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. και γενικώς οφειλές προς τους δήμους.

Μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις που με βάση τους ΚΑΔ θεωρούνται πληττόμενες και φυσικά πρόσωπα εργαζόμενοι που έχουν τελέσει σε αναστολή, που είναι άνεργοι, ιδιοκτήτες μισθούμενων ακινήτων που τα μισθώματά τους με εντολή δημόσιας αρχής στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση μπορούν να γίνουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021».

Προηγούμενο άρθροΠερίπου 200 εμβολιασμοί έχουν γίνει στη Δομή προσφύγων του Ασημακοπούλου
Επόμενο άρθροΥπεγράφη απόφαση από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο για τη διενέργεια νέου διαγωνισμού για την εκμίσθωση των εγκαταστάσεων του στρατιωτικού αεροδρομίου στον Αμυγδαλεώνα