Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος επισκέφθηκε το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και την Πανεπιστημιούπολη Καβαλάς, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Ο Κοσμήτορας του ΔΙΠΑΕ κ. Θανάσης Μητρόπουλος, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να συρρικνωθούν οι σχολές του, όπως τους διαβεβαίωσε ο υπουργός.

Ο κ. Μητρόπουλος αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι ο υπουργός μας ήρθε αφού κάνει μια περιοδεία σε όλη την Μακεδονία και Θράκη προκειμένου να δει ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν και πως μπορούν αυτά να διεκπεραιωθούν και να λυθούν προς την σωστή κατεύθυνση.

Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ γόνιμη συζήτηση αυτή που έγινε. Εμείς από την πλευρά μας, του θέσαμε το θέμα ότι καταρχήν θέλουμε τα Πανεπιστημιακά Τμήματά μας να παραμείνουν ζωντανά και ισχυρά όπως θα πρέπει να είναι και νομίζω ότι σε αυτό συμφωνήσαμε άρα θα έλεγα ότι κατ΄ αρχήν όλα τα τμήματα της Καβάλας θα συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά.

Από εκεί και μετά γίνεται μια συζήτηση στο κατά πόσο υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στην Περιφέρεια μας έτσι ώστε να έχουμε καλές εξελίξεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».

ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Και πρόσθεσε πως «Νομίζω ότι κάνει καλή δουλειά ο κ. Συρρίγος ενώ στο πρόγραμμά του είχε συνάντηση και με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θράκης και θα δούμε τώρα αν θα υπάρξουν και κοινοί τόποι και στόχοι σε ό,τι αφορά τα Ιδρύματά μας. Συρρίκνωση σχολών δεν θα υπάρξει και αυτό δεν θα συμβεί.

Απλά θα πρέπει να εξετασθεί σωστά η μακροβιότητά των σχολών και όχι το κλείσιμό τους. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε προβλήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό το οποίο θα πρέπει να δούμε είναι κατά πόσο η Περιφέρεια μας ως σύνολο θα μπορέσει να λειτουργήσει σωστά την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Και νομίζω στο σημείο αυτό ότι έχει και έναν ειδικότερο λόγο και ρόλο ο Περιφερειάρχης”.

ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα έρθει σε επαφή με τον Περιφερειάρχη. «Αφού τελειώσει τις επισκέψεις του ο κ. Συρρίγος στην Αν. Μακεδονία και αφού βγάλει τα συμπεράσματά του οπότε θα έρθουμε σε επαφή για να δούμε πως θα βελτιώσουμε το αποτέλεσμα.

Αυτή την στιγμή ο κόμβος της Καβάλας βρίσκεται σε μια άλλη Περιφέρεια. Το ΔΙΠΑΕ ανήκει στην Κεντρική Μακεδονία, ο κόμβος της Καβάλας ανήκει στην Αν. Μακεδονία και Θράκη και υπάρχουν διάφορα ζητήματα που θα πρέπει να τα δούμε.

Αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό είναι το θέμα που θα θέλαμε να συζητήσουμε επιπλέον και αυτό θα γίνει μετά το τέλος της περιοδείας του υπουργού. Η είδηση είναι ότι συρρικνώσεις πανεπιστημιακών τμημάτων δεν θα γίνουν. Όλοι πρέπει να δουν το μέλλον και πως μπορούμε να ενισχύσουμε τα δεδομένα” τόνισε καταληκτικά.

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΑύριο Δευτέρα θα επιστρέψουν οι μαθητές και στα Λύκεια της Καβάλας για δια ζώσης εκπαίδευση
Επόμενο άρθρο“Επανεκκίνηση για όλους” ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος