Λιγότεροι από 40 Καβαλιώτες (37 για την ακρίβεια) πέρασαν το κατώφλι των γραφείων της ΔΕΥΑΚ προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στο πρόγραμμα μέχρι 100 δόσεις με το ύψος του ποσού να φτάνει τις 180 χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο τα συνολικά χρέη των πολιτών προς τη ΔΕΥΑΚ φτάνουν τα 5 εκατομμύρια. Έτσι δόθηκε παράταση στις 100 δόσεις μέχρι 10 Ιουλίου. “Υπάρχουν βέβαια οι τακτικοί διακανονισμοί που είναι μέχρι 36 δόσεις και εκεί κάποιοι έρχονται. Έχει καλή ροή. Αλλά στις 100 δόσεις όχι. Αν δεν έρθουν θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε αναγκαστικά μέτρα” τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας, Απόστολος Χρόνης.

“Δεν υπάρχει άλλη λύση. Έχουμε ήδη δώσει πολλά περιθώρια. Τους έχουμε ενημερώσει και εγγράφως, στέλνουμε εξώδικα σε όσους έχουν οφειλές πάνω από 3 χιλιάδες ευρώ. Μέχρι 10 Ιουλίου. Αλλιώς προχωράμε σε αναγκαστικά μέτρα. Δεν είναι οφειλές που έγιναν τον τελευταίο χρόνο, αλλά οφειλές ετών”.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε σημεία του δικτύου: “Προχωράμε με την αντικατάσταση προβληματικών δικτύων”. Εργολάβος υπάρχει στους Φιλίππους, ακολουθεί Ζυγός, Λυδία “μέσα Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση μέρος του προβληματικού δικτύου.

Επίσης κατατίθεντο μελέτες στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση για αντικατάσταση δικτύου ενός τμήματος του Ζυγού, όπως και αντικατάσταση σε Κρηνίδες, Δάτο, Πολύστηλο και Μικροχώρι καθώς και μία σειρά ακόμα από παρεμβάσεις.

Ο κ. Χρόνης επισημαίνει ότι τα χρήματα από προγράμματα έχουν να κάνουν με έργα, ενώ η ενίσχυση που ζητούσε η ΔΕΥΑΚ είχαν να κάνουν με λειτουργικά έξοδα.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Απόστολος Χρόνης στο Lobby 101.8 από το 43.05

https://www.facebook.com/nownews.gr/videos/2638394036487931/?t=2150

 

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης | “Ηθική και ΣΥΡΙΖΑ είναι έννοιες ασυμβίβαστες”
Επόμενο άρθροΕρωτηματικά για τον μοριακό αναλυτή | Έρχεται στην Καβάλα ή πάει στην Θάσο; Πως θωρακίζονται τα υπόλοιπα νησιά