Βελτιωμένη παρουσιάζεται η κατάσταση στην εστίαση στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργο Βαφείδη αναμένεται σταδιακά να ανακάμψει ο κλάδος τους.

Όπως ανέφερε “Μετά την ελάφρυνση των μέτρων και την άρση ορισμένων σοβαρών μέτρων σίγουρα υπάρχει μια βελτίωση σε ό,τι αφορά την κίνηση. Εμάς μας βοηθούν βέβαια πολύ οι καιρικές συνθήκες γιατί όσο βελτιώνονται και όσο ο καιρός φτιάχνει τόσο η κίνηση θα αυξάνεται στα καταστήματα της εστίασης.

Σε σχέση με το χθες είμαστε λίγο καλύτερα. Έχουμε βέβαια ακόμη δρόμο. Ακόμη υπάρχουν περιορισμοί και ο σημαντικότερος της απαγόρευσης εισόδου των ανεμβολίαστων θα μας ταλαιπωρήσει και άλλο.

Αυτό δεν φαίνεται να αλλάζει και θα πάμε έτσι λογικά μέχρι και το καλοκαίρι».

ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ

Και πρόσθεσε πως « Βέβαια το ενεργειακό πρόβλημα συνεχίζει να μας μαστίζει. Ο κλάδος έχει απογοητευτεί στην κυριολεξία και τα τέλη πια είναι δυσβάσταχτα. Ήρθε και η κρίση στην Ουκρανία και αυτό μας αγχώνει και εμάς και τον τουρισμό. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα από την στιγμή που έχουμε έναν πόλεμο δίπλα στην Ρουμανία που αποτελεί και πόλο τουριστών. Κάνουμε υπομονή αλλά σε γενικές γραμμές στον κλάδο μας κάτι κινείται!

Σε πολλά καταστήματα το μηνιαίο ενεργειακό κόστος υπερβαίνει και το μίσθωμα, το ενοίκιο. Και μιλάμε για μεγάλα καταστήματα με μεγάλα ενοίκια. Το ρεύμα είναι πιο υψηλό από το ενοίκιο. Άρα καταλαβαίνετε τι έχει να αντιμετωπίσει όλος ο κλάδος. Ακόμη και τα νοικοκυριά. Η έκπτωση εκεί, ένα αστείο ποσό βέβαια δεν μπορεί να φέρει κάτι. Όσο για τα επαγγελματικά τιμολόγια εκεί δεν υπάρχει τίποτε».

Προηγούμενο άρθροΣυμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Δήμου Καβάλας σε εκθέσεις τουρισμού τον μήνα Μάρτιο
Επόμενο άρθροΦώτης Πούλος: Πλησιάζει τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης στην Καβάλα