Σε απάντηση στο άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας της Καβάλας k-tipos.gr με τίτλο «Θα γίνει το έργο στη Σκάλα της Κεραμωτής;» το οποίο δημοσιεύτηκε την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020, η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. αναφέρει τα εξής, παραθέτοντας ένα σύντομο ιστορικό του Έργου συντήρησης και επισκευής του παλαιού προβλήτα (Σκάλα) στο λιμάνι της Κεραμωτής:

Τον Ιανουάριο του 2011 συντάχθηκε η μελέτη με τίτλο «Οριστική Μελέτη Παλαιού Προβλήτα Λιμανιού Κεραμωτής», η οποία εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., αλλά δεν εγκρίθηκε η πίστωση.

Το 2013 αναθεωρήθηκε ο προϋπολογισμός του έργου όσον αφορά τις απαιτήσεις, τις τιμές, αλλά κυριότερα την κατασκευαστική διαδικασία που απαιτούνταν για την ομαλή εκτέλεση των εργασιών, συμπεριλαμβάνοντας τη λιθοριππή εργοταξιακής υποβοήθησης.

Το 2014 συντάχθηκε μια Πρότυπη Περιβαλλοντική Δέσμευση (Π.Π.Δ.) στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου σύμφωνα με την «κατάταξη δημοσίων και ιδιωτικών έργων και δραστηριοτήτων», εν προκειμένω των λιμενικών έργων.

Μετά την αλλαγή της νομοθεσίας το 2016 όσον αφορά την κατάταξη των έργων και για να προχωρήσει η ένταξη του έργου το 2018, στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης απαιτούνταν Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) καθώς το εν λόγω έργο δε μπορούσε να υπαχθεί στη διαδικασία μιας Πρότυπης Περιβαλλοντικής Δέσμευσης

Στην παρούσα χρονική στιγμή, διερευνάται η βέλτιστη δυνατή κατασκευαστική διαδικασία, ώστε να επικαιροποιηθεί ο προϋπολογισμός και κατ’ επέκταση, να ακολουθήσει η ανάθεση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε μελετητή.

Έπειτα ακολουθούν οι λοιπές εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς, καθώς και η σύνταξη και έγκριση των Τευχών Δημοπράτησης για τη δημοπράτηση του Έργου.

Ως εκ τούτου πρώτιστο μέλημα της Διοίκησης της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. είναι η απαρέγκλιτη εκτέλεση των προαναφερόμενων διαδικασιών, όπως ορίζει ο νόμος, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο και συνεπώς, χωρίς ανάθεση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε μελετητή, δεν μπορούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωσή του, ως οφείλει να γνωρίζει ο πας ενδιαφερόμενος.

Εκ της Ο.Λ.Κ. Α.Ε.

Προηγούμενο άρθροΕιδική σύμβουλος του Δήμου Καβάλας για θέματα ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης η Στέλλα Αργυρίου
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 95 νεκροί σε ένα 24ωρο – 578 οι διασωληνωμένοι ασθενείς