Υποχωρούν σταδιακά τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παθολογικής κ. Ξενοφών Κροκίδη χθες νοσηλευόντουσαν 38 ασθενείς στην κλινική και 2 στην ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πράγματι υπάρχει μια μείωση αλλά από την άλλη τα νούμερα και της Καβάλας και τα πανελλαδικά δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε. Το πρωί της Παρασκευής είχαμε 38 άτομα στην κλινική covid του Νοσοκομείο Καβάλας τη στιγμή που η χωρητικότητα είναι για 43 άτομα ενώ στη ΜΕΘ είναι 2 άτομα διασωληνομένα. Τα νούμερα είναι λίγο χειρότερα από τις περασμένες μέρες και μας ανησυχούν λίγο διότι έχουμε μπροστά μας Σαββατοκύριακο που δεν γίνονται εξιτήρια.

Από την άλλη μεριά, πανελλαδικά μας ανησυχεί ότι και οι διασωληνομένοι είναι σταθερά πάνα από 500 άτομα. ένα μεγάλο κομμάτι των ΜΕΘ είναι κατειλημμένο με πάσχοντες από covid, όπως επίσης παραμένουν αυξημένοι οι θάνατοι. Κάποιες μέρες είναι κάτω από 100 και αρκετές που τους ξεπερνούν. Κι αυτό είναι ένα από τα σκληρά σημεία διότι τα κρούσματα είναι συνάρτηση και των ημερών, κάποιες μέρες γίνονται πιο πολλά τεστ και άλλες λιγότερα. Όμως οι θάνατοι μας ανησυχούν.

Ακούμε και τις απόψεις της Επιτροπής η οποία δεν είναι σαφής πώς θα πάμε στο τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Αποκομίζουμε ένα «ναι μεν, αλλά». Θέλουμε να πάμε σε μια απελευθέρωση αλλά ας κρατάμε και λίγο πισινή. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι προσπαθούμε να σώσουμε το Πάσχα έχοντας κάποια περιοριστικά μέτρα στις απόκριες.

Αυτό που μας φοβίζει είναι να απαγορευτούν μεν οι επίσημες καρναβαλικές εκδηλώσεις αλλά να έχουμε τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις με ό,τι συνεπάγεται. Μπορεί επίσημα κάτι να το απαγορεύσουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να μη γίνει σε άτυπη μορφή».

ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ

Κατέληξε λέγοντας ότι «έχουμε κουραστεί όλοι. Θέλουμε να πετάξουμε τις μάσκες και να βγούμε όλοι. Η μάσκα θεωρώ ότι θα είναι ένα εξάρτημα σε μας τους υγειονομικούς για πολύ καιρό ακόμη, αλλά νομίζω και για όλους σε κάποια συγκεκριμένα σημεία όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε χώρους συνάθροισης. Άρα απέχουμε πολύ από το να δούμε εικόνες όπως αυτές στη Δανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης που σιγά- σιγά πετάνε τις μάσκες».

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Προμούσας: Πάμε δυνατά να εκσυγχρονίσουμε το Δήμο Καβάλας και στους οικονομικούς τομείς
Επόμενο άρθροΒρέθηκε ο δράστης της δολοφονίας του 44χρονου στις Ελευθερές