Έκλεισαν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καβάλας λόγω εντολής του Υπουργείου Υγείας. Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Φιλήμων Ξουλόγης σημείωσε πως η απόφαση ήταν αιφνιδιαστική.

Συγκεκριμένα είπε ότι «μας ήρθε οδηγία μέσα στο Σαββατοκύριακο από το υπουργείο, ότι θα είναι κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί από την Τρίτη μέχρι την προσεχή Δευτέρα που ανοίγουμε. Παρ’ όλο που στη δημόσια συζήτηση έγινε λόγος για δύο εβδομάδες, εδώ αναφέρει μία εβδομάδα. Θεωρώ θα έρθει καινούργια οδηγία και θα λέει για την επόμενη εβδομάδα. Αποφάσισαν και μας έκλεισαν ξαφνικά. Η οδηγία ήρθε από την Αθήνα και εμείς οφείλουμε να προσαρμοστούμε.

Μέχρι στιγμής όλα πήγαιναν καλά, πέρα από ένα τμήμα που αναγκαστήκαμε να κλείσουμε για προληπτικούς λόγους –είχε κρούσμα η οικογένεια ενός παιδιού που ήρθε για μία μέρα στον παιδικό σταθμό κι έτσι το κλείσαμε προληπτικά. Υπήρχε όμως μία κανονικότητα. ‘Όμως κλείσαμε στα καλά καθούμενα.

Οι γονείς είναι σε μόνιμη αναστάτωση και τους καταλαβαίνω. Τα δεδομένα αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν ξέρω τι να πω και πώς να τους συμπαρασταθώ. Πρέπει να τελειώσουμε μ’ αυτήν την ιστορία διότι είναι πρόβλημα και για τους γονείς και για τα παιδιά. Μακάρι να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και να μπούμε σε μία κανονικότητα. Με το άνοιξε- κλείσε έχουν γίνει ακορντεόν και τα μυαλά μας. Όμως πάνω απ’ όλα η υγεία και να δούμε πότε θα ξεμπερδέψουμε. Βλέποντας και κάνοντας, με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά. Κι επειδή αλλάζουν όλα από τη μία μέρα στην άλλη είμαστε πάντα σε ετοιμότητα».

Προηγούμενο άρθροΔιαγραμμίσεις οδοστρώματος σε επικίνδυνα σημεία προχωράει ο Δήμος Νέστου
Επόμενο άρθροΤράπεζα παραδοσιακών σπόρων στην Δομή Φιλοξενίας Ασημακοπούλου, στην Καβάλα