Με δηλώσεις του ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης διευκρινίζει ότι «Η απόφασή μου να εμπλακώ με την πολιτική σχετιζόταν άρρηκτα με τη βούλησή μου να φανώ χρήσιμος για τους πολίτες της Καβάλας. Εκτιμώ ότι αυτά τα δύο χρόνια το έχω καταφέρει σε μεγάλο βαθμό και οι δύο πλευρές έχουμε αναπτύξει ισχυρούς, ειλικρινείς δεσμούς…»

Παράλληλα ο κ. Λαζαρίδης σχολιάζει και δίνει απαντήσεις σε κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας, όπως η διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση, η στάση που τηρεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τα μέτρα στήριξης για τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις, τα κυριότερα ζητήματα της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και το αν θα έχουμε εκλογές μέσα στο 2021.

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

Όπως σημείωσε αρχικά «Στην πρωτόγνωρη αυτή παγκόσμια κρίση, η Κυβέρνηση εξ αρχής έκανε και συνεχίζει να κάνει το αυτονόητο. Εμπιστεύεται τους ειδικούς και πράττει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντιμετωπίσει την πολυσύνθετη αυτή εξίσωση. Ειδικά, στο υγειονομικό επίπεδο που ρωτάτε, παρά τη μεγάλη πίεση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει. Αυτό το διάστημα έχει γίνει ό,τι δεν είχε γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, με ενίσχυση των δημοσίων δομών, προσλήψεις, αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ιδιωτικού Τομέα Υγείας, όπως και των στρατιωτικών Νοσοκομείων. Συγκεκριμένα, σας αναφέρω ότι μέσα σε αυτούς τους μήνες, έχουν προσληφθεί ως επικουρικό προσωπικό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πάνω από 10.000 επαγγελματίες Υγείας (1.717 ιατροί, 5.532 νοσηλευτές και πάνω από 3.000 παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό), έγιναν 1.310 προσλήψεις μονίμων ιατρών και έχουν καλυφθεί 1.756 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Συγκριτικά, στους 21 μήνες Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχουν προκηρυχθεί 2.574 θέσεις μονίμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, όταν μέσα σε 4,5 χρόνια Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχαν προκηρυχθεί 2.754 θέσεις μονίμων ιατρών. Καταλαβαίνετε τη διαφορά. Επίσης, σε όλη τη χώρα λειτουργούν 1.483 κλίνες Μ.Ε.Θ., από 557 που είχαμε παραλάβει. Από αυτές, 1.222 στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., 220 στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και 41 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία). Οι 891 είναι Μ.Ε.Θ. COVID και οι 592 Μ.Ε.Θ. Non Covid. Προφανώς μέσα σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες έχουν υπάρξει και αστοχίες, τις οποίες και έχουμε αναγνωρίσει, αλλά και φροντίσει άμεσα να διορθώσουμε. Αυτό όμως δεν χαλάει τη γενική μεγάλη εικόνα, ότι η Κυβέρνηση, μαζί με το σύνολο της κοινωνίας, αγωνίζονται και αντεπεξέρχονται στη μεγάλη αυτή δοκιμασία».

ΠΕΡΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στην συνέχεια ανέφερε ότι «Μολονότι το πεδίο της δημόσιας υγείας δεν προσφέρεται για φθηνή αντιπολίτευση και προσπάθειες πολιτικής καπήλευσης της πανδημίας, δυστυχώς ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επιλέγει αυτόν το δρόμο, επενδύει στην εύκολη κριτική και παρουσιάζει την πανδημία ως ένα περίπου ελληνικό φαινόμενο, παραβλέποντας τις πραγματικά καλές επιδόσεις της Ελλάδας, σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα μπορούσε να στηρίξει την εθνική προσπάθεια, καθώς αντί να χύνει κροκοδείλια δάκρυα θα μπορούσε να διακόψει τα καλέσματα σε διαδηλώσεις. Τέτοιες συγκεντρώσεις οδηγούν επιπλέον ανθρώπους στα νοσοκομεία και στις Μ.Ε.Θ., ενώ στη συνέχεια τα στελέχη της Κουμουνδούρου καταγγέλλουν ανεπάρκειες στο Ε.Σ.Υ. Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να μετατρέψει τις αυταπάτες του σε αντιπολιτευτικά πυροτεχνήματα. Ζει στον δικό του κόσμο. Επιμένει στην καταστροφολογία. Θέλει κανονικοποίηση της μιζέριας. Γιατί μόνο μέσα απ’ αυτή μπορεί να επιβιώσει πολιτικά. Η στάση του είναι προσβλητική για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που θέλουν να βγούμε απ’ το τούνελ και να φύγουμε μπροστά. Έφτασε δε στο σημείο, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συζήτησης με ανθρώπους της εστίασης, να γελάει προκλητικά, μιλώντας για κρούσματα και διασωληνωμένους! Σαν να χαιρόταν! Επιμένοντας στη στείρα άρνηση και φορώντας και πάλι το προσωπείο που χρησιμοποιούσε και πριν από το 2015, με τον γνωστό λαϊκισμό του, κάνει ό,τι μπορεί για να ξεκολλήσει το κόμμα του από τα δημοσκοπικά τάρταρα. Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν, οι πολίτες πια γνωρίζουν!

SELF TEST

Σχετικά με τα όσα αναφέρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το θέμα των self test σχολίασε πως «Πάγια τακτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι η παραπληροφόρηση και η κατασκευή ψευδών ειδήσεων που τον συμφέρουν. Σε αυτή τη στρατηγική εντάσσεται και η παρουσίαση εκ μέρους του, του διαγωνισμού για τα self test ως τάχα φωτογραφικού που θα ευνοούσε τη Siemens, ενώ έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό «πλασιέ» της εν λόγω εταιρείας. Προς απογοήτευσή του, όταν δημοσιοποιήθηκε ο κατάλογος των εταιρειών που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, αποδείχθηκε αφενός ότι συμμετείχαν 31 εταιρείες -άρα μόνο φωτογραφικός δεν ήταν- και αφετέρου ότι η Siemens δεν υπέβαλε προσφορά ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πληρούσε καν τις προδιαγραφές που τέθηκαν από τους ειδικούς. Για ακόμα μια φορά, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με ασύστολα ψεύδη, έσπευσε να εκτοξεύσει λάσπη στον ανεμιστήρα, ωστόσο, όταν τα fake news του κατέρρευσαν, σιώπησε ενοχικά».

ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Για τα πακέτα στήριξης για τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σχολίασε πως «Από την πρώτη στιγμή της κρίσης, η Κυβέρνηση στάθηκε δίπλα στις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τα νοικοκυριά. Τα μέτρα στήριξης στη διάρκεια του 2020 ανήλθαν σε 24 δισεκατομμύρια ευρώ και αυτά για το 2021 διευρύνονται, με το συνολικό κόστος τους για το τρέχον έτος να αναμένεται να υπερβεί τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ, περίπου διπλάσιο από τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού. Συνολικά, δηλαδή, για την περίοδο 2020 – 2021, η στήριξη φτάνει τα 38 δισεκατομμύρια ευρώ. Και η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ξεκαθαρίσει ότι η στήριξη της κοινωνίας θα διαρκέσει για όσο χρειαστεί, πάντα βέβαια εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων. Χαρακτηριστική η περίπτωση του πολύπαθου κλάδου της εστίασης, την οποία, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενισχύουμε με επιπλέον 330.000.000 ευρώ για την ομαλή επαναλειτουργία της. Σε ό,τι αφορά την Π.Ε. Καβάλας από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι έχουν ενισχυθεί έως τώρα με 173.000.000 ευρώ».

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2021

Στο αν πιστεύει ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα «σωθεί» σε ένα σημαντικό ποσοστό σε σχέση με το 2019απάντησε ότι «Το καλοκαίρι η Ελλάδα θα ανοίξει για να έρθουν με ασφάλεια οι τουρίστες. Περιμένουμε να έχουμε μία πολύ καλύτερη τουριστική σεζόν σε σχέση με την περσινή, κινούμενη περίπου σε διπλάσια επίπεδα. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι τουρίστες θα έλθουν στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Έχουμε ήδη προνοήσει για όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να βεβαιωθούμε πως οι τουρίστες θα απολαύσουν τη χώρα μας με ασφάλεια, τόσο για του ίδιους όσο και για τους ντόπιους. Ειδικά όσον αφορά το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού, πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αρχικά χλεύασε ο κ. Τσίπρας, υιοθετήθηκε από την Κομισιόν και έγινε δεκτή επί της αρχής από τα όλα τα μεγάλα κράτη – μέλη της Ένωσης. Παράλληλα, δρομολογείται μία ανάλογη συμφωνία και με χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως με το Ισραήλ. Είναι ένα ακόμα δύσκολο στοίχημα, που αισιοδοξώ ότι θα κερδηθεί».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΛΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Για την Περιφερειακή Ενότητα καβάλας δήλωσε πως «Η Π.Ε. Καβάλας, όπως και οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετές παθογένειες του παρελθόντος, που προέρχονται από αρκετές δεκαετίες πριν. Παράλληλα, τον τελευταίο χρόνο, οι πολίτες καλούνται να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, που αφορούν και άλλες πτυχές της καθημερινότητάς τους. Πιο αναγκαία από ποτέ θεωρώ πως είναι η επιτάχυνση της εφαρμογής του αναπτυξιακού μου σχεδίου «Καβάλα 2020 – 2050», το οποίο είχα παρουσιάσει προεκλογικά και σχετίζεται με τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Όπως έχω ξαναπεί, η Καβάλα διαθέτει ένα πακέτο από σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε πυλώνα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Με σχέδιο, συνέργειες, συνένωση δυνάμεων, εξωστρέφεια και καινοτομία μπορούμε να το πετύχουμε. Και θα το πετύχουμε».

ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ Τ.Α.

Για σχέση του με τους τοπικούς φορείς απάντησε ότι «Είναι εξαιρετικές. Όπως σας είπα, η συνένωση των δυνάμεων όλων είναι ένα από τα βασικά «κλειδιά» για την πρόοδο του τόπου μας και προσωπικά, κινούμαι με βάση αυτό. Τόσο με τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Μέτιο και Αντωνιάδη αντίστοιχα, όσο και με τους τέσσερις δημάρχους της Π.Ε. Καβάλας, τους κ. Μουριάδη, Αναστασιάδη, Μιχαηλίδη και Κυριακίδη, οι σχέσεις μας είναι άριστες, βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Γιατί, άλλωστε, αυτός είναι και ο σκοπός της εκλογής μας. Να υπηρετούμε τον πολίτη και να κάνουμε τη ζωή του καλύτερη. Και πιστεύω ότι, ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις, το πετυχαίνουμε».

Προηγούμενο άρθρο«Μέχρι το τέλος της θητείας μου θα έχει ολοκληρωθεί το ασανσέρ της Παναγίας», δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης
Επόμενο άρθροΟλοκλήρωση ασφαλτοστρώσεων στον οικισμό Ποταμιάς Θάσου