img_0255.jpg

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση κατέθεσε στο Δήμο Καβάλας το Γυμνάσιο του Αμυγδαλεώνα. Αφορά τον πρώην δημοτικό λαχανόκηπο (σε λειτουργία επί εποχής του προγράμματος «Στηρίζω»), ο οποίος από τη λήξη του προγράμματος και έως σήμερα έχει εγκαταλειφτεί πλήρως. Ο λαχανόκηπος (φωτογραφία) έχει έκταση 3,5 στρέμματα, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Γυμνάσιο. Η έκταση είναι δημοτική. Το Γυμνάσιο του Αμυγδαλεώνα θέλει να τον αξιοποιήσει και στη θέση του να φτιάξει έναν βοτανικό κήπο. Η ιδέα έγινε γνωστή πέρσι. Δεν υλοποιήθηκε λόγω μιας επιφύλαξης που φέρεται να διατύπωσε η κοινωνία του χωριού, την οποία υιοθέτησε ο Δήμος Καβάλας. Φέτος το αίτημα επανέρχεται ολοκληρωμένο, είναι υπόψη του Δήμου Καβάλας κι όλα δείχνουν ότι θα γίνει δεκτό.

Την πρόταση γνωστοποιεί και περιγράφει αναλυτικά σε κάθε ενδιαφερόμενο η διευθύντρια του σχολείου. Ο βοτανικός κήπος θα έχει λουλούδια (βότανα) και δέντρα. Θα υπάρχουν μονοπάτια – παγκάκια- κιόσκια. Θα είναι με λίγα λόγια ένας χώρος κατάλληλος για εθελοντική δουλειά περιποίησης δέντρων και λουλουδιών, ένας χώρος εκπαίδευσης και αναψυχής.

Ο προϋπολογισμός της παρέμβασης υπολογίζεται στο ποσό 10 έως 20.000 ευρώ. Η πρόταση περιλαμβάνει αναζήτηση χορηγιών από ιδιώτες. Η υλοποίηση της δε δημιουργεί καμιά οικονομική υποχρέωση στον Δήμο. Το σχολείο απευθύνθηκε σε μεγάλα ιδρύματα των Αθηνών. Άλλα απάντησαν αρνητικά και άλλα όχι ακόμη. Το Γυμνάσιο επιθυμεί να αρχίσει τώρα τις πρώτες δουλειές στην έκταση αφού τώρα είναι η περίοδος φύτευσης των δέντρων. Ξεκαθαρίζει ότι ζητά τη διαχείριση της έκτασης μόνο. Θα ζητήσει βοήθεια και από το τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ΤΕΙ, το οποίο εδρεύει στην πόλη της Δράμας.

Proininews.gr

Προηγούμενο άρθροΜουσικοχορευτική συνάντηση Θρακικών Εστιών
Επόμενο άρθροΔημόσιο – Προσλήψεις: 441 θέσεις σε ΔΕΗ, νοσοκομεία, ΕΟΠΥΥ μέσω ΑΣΕΠ στην περιφέρεια ΑΜΘ