Με ομόφωνη απόφαση του , μετά από πρόταση του χωρικού Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Ελεύθερών κ. Πριονίδη Χρήστου, το συμβούλιο της Δ.Κ. Νέας Περάμου ,με ομόφωνη απόφαση του, από τις 27-11-2019 πρότεινε την κατασκευή ενός μνημείου αφιερωμένου στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Η ώρα της υλοποίησης εκείνης της πρότασης έφτασε και συνδυάζεται με την 16η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας, που έχουμε την χαρά ως Δήμος Παγγαίου να φιλοξενήσουμε στις Παιδικές Εξοχές Νέας Περάμου το τριήμερο 23-24-25/9/2022.
Το κόστος κατασκευής του μνημείου επωμίσθηκαν επιχειρηματίες ποντιακής καταγωγής, τον δε συντονισμό της όλης προσπάθειας είχε ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελεύθερών κ Πριονίδης Χρήστος.
Η ύπαρξη αυτού του μνημείου στην Πλατεία της Νέας Περάμου θα συμβάλλει στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης της γενοκτονίας 353.000 και στον ξεριζωμό των υπολοίπων ποντίων από τις πατρογονικές εστίες.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου θα λάβουν χώρα το Σάββατο 24 Σεπτέμβριου και ώρα 18:30μμ στην κεντρική πλατεία της Νέας Περάμου, παρόντων των 150 μελών της Πανελλήνιας Ποντιακής Νεολαίας, που μετέχουν στην 16η Συνάντηση.
Την επιμνημόσυνη δέηση θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσόστομος.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Παγγαίου κ Αναστασιάδης Φίλιππος και ο Προέδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Βαρυθυμιάδης Γιώργος.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Θεοφάνης Μαλκίδης διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών που ασχολείται ερευνητικά με την Πολιτική, την Οικονομία και Κοινωνία στα Βαλκάνια και στον Εύξεινο Πόντο. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για την μελέτη των γενοκτονιών.
Λύρα θα παίξει ο Ανδρέας Σιδηρόπουλος και θα τραγουδήσει ο Γιάννης Παρηγορίδης.
Τα χορευτικά τμήματα, αποτελούμενα από μέλη ποντιακών συλλόγων της περιοχής, συντονίζει ο χοροδιδάσκαλος κ.Χρήστος Πακαταρίδης.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος κ. Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Δήμου Παγγαίου στο Youtube :
https://www.youtube.com/channel/UChc0oLYgs1xKE4ccjwAO1Cw
και από την σελίδα του Δήμου στο fb: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064795295713

Προηγούμενο άρθροΑνατροπή στη δολοφονία του 52χρονου στην Καβάλα -Εξετάζουν το ενδεχόμενο ερωτικής αντιζηλίας
Επόμενο άρθροΤρία άτομα στο μικροσκόπιο των αρχών για τη φονική ενέδρα στον 52χρονο