Τα τελευταία κομμάτια του παζλ που θα τους οδηγήσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 52χρονου στην περιοχή της Χρυσούπολης στην Καβάλα προσπαθούν να συγκεντρώσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Από το πρωί της περασμένης Παρασκευής (16.09.2022) που ο 52χρονος πατέρας δύο παιδιών έπεφτε νεκρός έξω από το εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρων στην Καβάλα στο οποίο εργαζόταν, οι αστυνομικοί άρχισαν να συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στις έρευνές τους, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνουν καταθέσεις από φίλους, συγγενείς, συναδέλφους, αλλά και γνωστούς του θύματος.

Το γεγονός ότι ο δράστης γνώριζε τι ώρα πήγαινε στην εργασία του ο 52χρονος, αλλά και το σημείο όπου σταθμεύει το όχημά του πριν μπει στο εργοστάσιο, φανερώνει ότι ο δολοφόνος είχε παρακολουθήσει το προηγούμενο διάστημα τον άνθρωπο που ήθελε να βγάλει από τη ζωή. Έτσι σχεδίασε με κάθε λεπτομέρεια την ενέδρα του και μόλις αντίκρυσε τον «στόχο» του στις έξι το πρωί της 16ης Σεπτεμβρίου, πετάχτηκε μέσα από τις καλαμποκιές που ήταν κρυμμένος και με το κυνηγετικό όπλο που είχε στη διάθεσή του πυροβόλησε μία φορά εναντίον του 52χρονου. Επτά από τα εννέα σκάγια του φυσιγγιού που χρησιμοποιείται για κυνήγι αγριογούρουνου βρήκαν τον αρχιεργάτη του μαρμαράδικου στη θωρακική χώρα, με αποτέλεσμα ο θάνατός του να είναι ακαριαίος.

Στη συνέχεια ο δολοφόνος εξαφανίστηκε από το σημείο, με τους αστυνομικούς να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του. Το γεγονός ότι ο δολοφόνος δεν χρησιμοποίησε κάποιο πιστόλι ή όπλο με βολίδες, αμέσως απέκλεισε το ενδεχόμενο πίσω από το έγκλημα να βρίσκεται άτομο που εμπλέκεται με ποινικές υποθέσεις. Έτσι αφού αποκλείστηκε το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, οι αστυνομικοί έστρεψαν τις έρευνές τους γύρω από τις προσωπικές διαφορές που μπορεί να είχε το θύμα.

Καβάλα: Βαλλιστικοί έλεγχοι σε καραμπίνες κυνηγών

Αμέσως άρχισαν να ξεσκονίζουν τις σχέσεις του 52χρονου με άτομα από το ευρύτερο περιβάλλον του. Πήραν καταθέσεις από συναδέλφους του, φίλους, γνωστούς του, αλλά και από κυνηγούς. Το θύμα ήταν λάτρης του κυνηγιού, ενώ στο σημείο του εγκλήματος βρέθηκε και μία κάμερα νυκτός, την οποία χρησιμοποιούσε ο πατέρας των δύο παιδιών στις βραδινές ενέδρες για τον εντοπισμό των αγριογούρουνων.

Οι αστυνομικοί που εξετάζουν σοβαρά και το ενδεχόμενο οι διαφορές του 52χρονου να ήταν με κάποιο άλλο κυνηγό, είτε για τα θηράματα, είτε για κάποια άλλη προσωπική τους υπόθεση, ζήτησαν από αρκετούς κυνηγούς τις καραμπίνες τους, προκειμένου να τις υποβάλλουν σε βαλλιστικό έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η αρχική διευρυμένη βεντάλια των ερευνών, έχει κλείσει. Στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών βρίσκονται πλέον τρία ύποπτα άτομα, τα οποία ήταν γνώριμα του θύματος. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι επόμενες ώρες είναι καθοριστικές για την εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς δεν αποκλείεται να προκύψει το στοιχείο που θα φανερώσει το δολοφόνο.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

Πηγή:www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθρο16η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας στη Νέα Πέραμο
Επόμενο άρθρο«Tokei Maru 1922-2022: Επέτειος μνήμης των 100 χρόνων από το ταξίδι ενός ιαπωνικού πλοίου στη Σμύρνη».