Όπως έγινε γνωστό, την 1η  Απριλίου θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο (ΣΝΟ) της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για  την αντιπυρική περίοδο. Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας κ. Σταύρος Κυβράκης ανέφερε ότι στόχος τους είναι να ξεκινούν πάντα τον Απρίλιο για να έχουν έτοιμα τα σχέδια τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Είναι κάτι που έχει γίνει θεσμός. Όλα τα ΣΝΟ συνεδριάζουν γιατί όταν γίνονται καταστροφές τότε αναδεικνύεται ο ρόλος των Συντονιστικών Οργάνων. Συντονιστικός ο ρόλος για αυτό πρέπει όσο πιο έγκαιρα γίνεται να παίρνουμε εκείνα τα μέτρα, κάτω πάντα από την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλου  ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΣΝΟ. Είναι αυτός άλλωστε που όρισε και την ημερομηνία του σημερινού ΣΝΟ λιγάκι νωρίτερα από πέρσι.

Πέρσι αναμέναμε τη νέα εγκύκλιο και αργήσαμε λιγάκι. Ο στόχος είναι το ΣΝΟ να συνεδριάζει αρχές Απριλίου μια και 1η Μαΐου ξεκινά η αντιπυρική περίοδος. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι και τα σχέδια μας να είναι έτοιμα. Παράλληλα πρέπει και οι δασικοί δρόμοι να ετοιμασθούν, να ετοιμασθούν τα μνημόνια μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται ενώ πρέπει και τα συντονιστικά των Δήμων να δηλώσουν ετοιμότητα»..

ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ

Πρόσθεσε δε  πως «Στην πορεία θα γίνουν νέες συσκέψεις και όταν έρθει η ώρα να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι  για να αντιμετωπίσουμε κάθε φαινόμενο κύρια αυτό που αφορά τις δασικές πυρκαγιές. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι νωρίτερα έστω και αν οι πυρκαγιές εκδηλώνονται κυρίως περί τον Αύγουστο».

Ο ίδιος τόνισε ότι ο φετινός χειμώνας ήταν αυτός που έπρεπε. «Ήταν χειμώνας με χιόνια, με υψηλά ύψη υετού και βλέπουμε μετά από πολλά χρόνια τους χείμαρρους να κατεβάζουν νερά. Αυτό είναι καλό για τους αγρότες. Ίσως να έχουμε βλάστηση βέβαια εντός των δασών.

Ευτυχώς το Δασαρχείο κάνει έργα περιαστικά και αυτό βοηθά πολύ. Αν συνεχίσουν αυτές οι εργασίες και μέσα στο καλοκαίρι θα νοιώθουμε πιο ήσυχοι σε ό,τι αφορά την αποφυγή και την αντιμετώπιση συμβάντων που αφορούν όλους μας.

Το Δασαρχείο θα ενημερώσει και το ΣΝΟ την 1η Απριλίου οπότε και θα συνεδριάσουμε. Εκεί θα δούμε και το δασικό δίκτυο και θα προχωρήσουμε σε ό,τι πρέπει».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΣήμερα η παρουσίαση του συνδυασμού Περιφερειακή Σύνθεση στη Ξάνθη- Δείτε την ζωντανά απο το nownews.gr
Επόμενο άρθροΑναδιανομή προϊόντων την Δευτέρα και Τρίτη από τις αποθήκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Καβάλας