Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών στα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Αλληλεγγύη» κ. Τουλκίδη η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη και ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Στην τεχνολογία και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές έβαλε 120 μέλη των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καβάλας, η κοινή δράση του   «Όλοι μαζί μπορούμε» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Δήμου Καβάλας.

Στόχος της εν λόγω δράσης η εκπαίδευση και εξοικείωση των ατόμων της τρίτης ηλικίας με τους υπολογιστές και τις νέες τεχνολογίες. Η πρώτη επικοινωνία του δήμου με το  «Όλοι μαζί μπορούμε», όπως τόνισε ο Δήμος Τουλκίδης έγινε πριν από δυο μήνες, ενώ τα μαθήματα στους ηλικιωμένους ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ

«Πράγματι ήταν μια πετυχημένη προσπάθεια. Ξεκινήσαμε με την πρωτοβουλία ενός δημοσιογράφου που μου είπε ότι υπάρχει το πρόγραμμα.

Η Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία «Όλοι Μαζί Μπορούμε» με το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας – CSI Institute προσφέρουν τη δυνατότητα σε άτομα τρίτης ηλικίας, να εκπαιδευτούν δωρεάν στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Θα υπάρχουν και άλλες δράσεις βέβαια όρων και χειρισμού.

Όντας μηχανικός πληροφορικής και από επαγγελματικό ενδιαφέρον μου άρεσε η ιδέα και ανακοίνωσα από τις κοπές της πίτας στα ΚΑΠΗ ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Έτσι 180 αιτήσεις για το πρόγραμμα έτρεξαν ενώ κάναμε ένα πρώτο κύκλο για 75 άτομα.

Το πρόγραμμα είναι εθελοντικό, δεν υπάρχει συνδρομή, ενώ φτιάξαμε ένα τιμ 23 εκπαιδευτών που έτρεξαν την προσπάθεια. Ο πρόεδρος κ. Πέτρος Πετρόπουλος από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  μας έδωσε τις αίθουσες γυμνασίων και στο ΤΕΙ   μας έδωσαν και εθελοντές. Αυτό το εθελοντικό σύστημα εκπαίδευσε τα ενθουσιασμένα μέλη των ΚΑΠΗ».

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Εξάλλου δεύτερος κύκλος ξεκινά στις 6 Μαΐου. «Θα είναι μέσα στις εκλογές, θέλουμε όμως να παραμείνει μέσα στις δράσεις του ΚΑΠΗ ως μια μόνιμη προσπάθεια όπως άλλωστε είναι και όλες οι άλλες δράσεις μια και πιστεύω ότι στο κομμάτι της γήρανσης οι υπολογιστές πρέπει να είναι ένα εργαλείο.

Εκπαιδεύουν, κρατούν τον εγκέφαλο σε εγρήγορση και είναι ένα εργαλείο για την σωματική και νοητική ενδυνάμωση των ατόμων. Στις 12 του μηνός Απριλίου  θα κάνουμε μια ωραία εκδήλωση ενημέρωσης» τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΜε μεγάλη επιτυχία η Εβδομάδα Υγείας που διοργάνωσε η Διεύθυνση Υγείας Καβάλας
Επόμενο άρθροΓια αδικία στον χώρο των επενδύσεων των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων μας κάνει λόγο ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σωτήρης Παπαδόπουλος