Το Επιμελητήριο Καβάλας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομίας αναφορικά με την  ίδρυση νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων καθώς δεν προχωρούν μέσω του ΕΣΠΑ αυτές οι επενδύσεις. Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Σωτήρη Παπαδόπουλο πρόκειται για μία κατάφορη αδικία με το να χάνονται πολλά επενδυτικά σχέδια.

Όπως τόνισε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος «Είναι όντως μείζονος σημασίας θέμα μια και εμείς στην περιοχή μας, στο Δήμο μας αυτό που θέλουμε είναι η ανάπτυξη, οι επενδύσεις. Βέβαια πως εννοεί ο καθείς την λέξη ανάπτυξη; Για εμάς η ανάπτυξη περνάει μέσα από την επιχειρηματικότητα κυρίως.

Επομένως θα πρέπει να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες και όσους τολμούν σε τόσο δύσκολες οικονομικές συγκυρίες να επενδύουν και να αντιστέκονται σε αυτή τη μείωση και στην κρίση και να ρισκάρουν τα χρήματα τους και την επαγγελματική τους πορεία για να υποβάλλουν αιτήσεις για να ενταχθούν σε κάποια προγράμματα, όπως είναι αυτό το πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες οικονομικές επιχειρήσεις.

Όταν βλέπεις όμως ότι το υπουργείο δημιουργεί ένα είδος αδικίας καθώς με την ίδια βαθμολογία από τις άλλες περιφέρειες εγκρίνονται σχέδια και από άλλες απορρίπτονται, τότε θα πρέπει να αντισταθείς και να δυσανασχετήσεις και να στείλεις στο υπουργείο όλη την αιτιολογία και την τεκμηρίωση που χρειάζεται από την στιγμή που είναι δίκαιο επί ίσοις όροις να κρινόμαστε όλοι.

Και κυρίως όταν μιλάμε για μια Περιφέρεια που είναι από τις χαμηλότερες και φτωχότερες Περιφέρειες. Δεν είναι ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι από τις πλουσιότερες Περιφέρειες οπότε να μπορείς να κάνεις και λιγάκι τα στραβά μάτια προς όφελος της Περιφέρειας ηπείρου για παράδειγμα που είναι φτωχή. Θα πρέπει να στηριχθούμε αν όχι περισσότερο τουλάχιστον επί ίσοις όροις».

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ

Ο ίδιος θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αντίδραση του Επιμελητηρίου όντας εκπρόσωπος των φορέων των επιχειρηματιών. Μάλιστα ο ίδιος επισκέφθηκε το Επιμελητήριο για να δει πως γίνεται μέσω της Περιφέρειας να «συνδράμουμε για να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα η οποία αφορά και τον τουρισμό και την μεταποίηση και τον πρωτογενή τομέα. Περιλαμβάνει όλο το πλαίσιο της ανάπτυξης που το χρειαζόμαστε αυτή την στιγμή» τόνισε καταληκτικά.

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΌλοι μαζί μπορούμε και στη γνώση τονίζει ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αλληλεγγύη» Δημοσθένης Τουλκίδης
Επόμενο άρθροΠ.Μαμτσαδέλης: Όσο περνά ο καιρός και δεν δίδεται μια λύση τα αποτελέσματα θα είναι τόσο πιο δύσκολα για τους κατοίκους του Περιγιάλιου