Μετά την επανεκλογή του ως γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, ο Παύλος Μαρινάκης, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου, προχώρησε σε ανανέωση των επικεφαλής των κομματικών γραμματειών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι στοχεύσεις της προετοιμασίας του «γαλάζιου» μηχανισμού ενόψει εθνικών εκλογών.

Ο πρωθυπουργός είχε, φυσικά, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τις επιλογές, ωστόσο, πέραν του νεαρού γραμματέα, κομβικές ήταν και οι εισηγήσεις των Γρηγόρη Δημητριάδη και Γιάννη Μπρατάκου, οι οποίοι για ακόμα μία φορά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα γενιά. Ένα νεοσυσταθέν χαρτοφυλάκιο, αυτό του ψηφιακού μετασχηματισμού, στο οποίο η Νέα Δημοκρατία δίνει ιδιαίτερη σημασία, ανέλαβε ο Κώστας Μαμουλής, ένας 31χρονος μηχανικός, ο οποίος ασχολείται με το digital σκέλος και την πολιτική επικοινωνία. Ο Κ. Μαμουλής είναι αντιπρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ και έχει διατελέσει και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της Νεολαίας, με ιδιαίτερη εμπειρία ως προς το κομμάτι των ψηφιακών αλλαγών.

Ψηφιακά

Με τον τρόπο αυτόν καθίσταται βασικός παράγων στην εξίσωση της ψηφιοποίησης των λειτουργιών του κόμματος, στην οποία αφιερώθηκε ένα μεγάλο κομμάτι των εργασιών του πρόσφατου Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος. Σε ένα επίσης ιδιαίτερα σημαντικό πόστο βρίσκεται ο Μένιος Κορομηλάς, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο οποίος αναλαμβάνει οργανωτικός γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων. Εχοντας διατελέσει γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ, θα αξιοποιήσει την παρουσία του στο μεγάλο στοίχημα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αν, μάλιστα, αυτές γίνουν -όπως διαμηνύει το κόμμα- μετά τις βουλευτικές, τότε ο νεαρός μηχανικός θα έχει έναν πολύ ενδιαφέροντα ρόλο. Μια νέα μητέρα από τη Λακωνία τέθηκε επικεφαλής της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Ο λόγος για τη Χρυσαυγή Ατσιδάκου, συμβολαιογράφο και διαμεσολαβήτρια, με έντονη πολιτική παρουσία, η οποία είναι ιδρυτικό στέλεχος της ICC Women Hellas. Είναι η σύζυγος του διεθνούς τερματοφύλακα Αλέξανδρου Τζόρβα.

Ρόλος «κλειδί»

Την -κομβικού ρόλου- Γραμματεία Προγράμματος θα αναλάβει, όπως έγινε γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρώην υπουργός και άλλοτε γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Ο βουλευτής του Νότιου Τομέα θα αναλάβει να δημιουργήσει ένα πλάνο που θα οδηγήσει τη Ν.Δ. στις επόμενες εθνικές εκλογές, με μεγαλύτερη πρόκληση τον συνδυασμό του ήδη υπάρχοντος κυβερνητικού έργου με τον καθορισμό των κεντρικών προτεραιοτήτων μιας νέας πιθανής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις κάλπες, και μάλιστα σε ένα πρωτοφανές περιβάλλον διεθνούς ρευστότητας.

Με πείρα

Ο Νίκος Λυσιγάκης έχει πολυετή πείρα στον χώρο της πολιτικής, έχοντας εργαστεί σε υπουργεία, πολιτικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις, ενώ τώρα δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνολογίας. Έχοντας ιδιαίτερα έντονη ενασχόληση με τα κοινά, είναι το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση, όπως λένε στην Πειραιώς, αναλαμβάνοντας υπεύθυνος επιμόρφωσης στελεχών.

Τέλος, ο Ανδρέας Καρασαρίνης, που τέθηκε επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων, έχοντας και ο ίδιος σπουδάσει στην περιφέρεια, γνωρίζει την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, ενός μετώπου που ούτως ή άλλως συνιστά προτεραιότητα για το σύνολο του κυβερνητικού οργανισμού.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 21 Μαΐου 2022.

Προηγούμενο άρθροΝέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΕμβόλιο AstraZeneca: Εγκρίθηκε από τον EMA η τρίτη δόση